„Prožil poměrně krátký, ale zato krásný život. Byl veselý, stále se usmíval, nikoho nepomlouval, neintrikařil a dělal skvěle svou práci. Byl to ten nejbáječnější člověk a brácha na světě,“ vyprávěla tklivě pro týdeník Sedmička hercova sestra Jolana Kružíková.

Bráchu, který se v 90. letech otevřeně přiznal k homosexualitě, milovala nade všechno a měla s ním prý dobré vztahy. Žádné spory prý Jaroslav neměl ani s rodiči, kteří ho přijali takového, jaký je. Právě příbuzní si původně nepřáli šířit se o tom, co se vlastně stalo. Spekulace o AIDS je ale donutily stanovisko přehodnotit. 

„Je to nesmysl a zcela to odmítáme! Žádné HIV neměl,“ uvedla Jolana. „A právě proto, abychom zabránili těmto nesmyslům a netaktním spekulacím, které snad pramení jen z nevědomosti a neznalosti situace, jsem se za rodinu rozhodla uvést vše na pravou míru,“ doplnila.

CELÝ ZÁZNAM: Emotivní pohřeb Jerryho Šmída (†47), filmového doktora od jezera hrochů: Salvy smíchu i pláče!

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Emotivní pohřeb Jerryho Šmída (†47), filmového doktora od jezera hrochů: Salvy smíchu i pláče! Jiří Čada, Jan Jedlička

Fotogalerie: Pohřeb hvězdy filmu Doktor od jezera…
72 fotografií

„Jaroušek bohužel zemřel na nejagresivnější formu nádorového onkologického onemocnění plic, se kterým už nešlo nic dělat, a to vše bylo zkombinované se silným zápalem plic,“ líčila v slzách žena s tím, že do nemocnice ho přijali kvůli problémům s dýcháním a kašlem.

Nikdo tehdy neměl podezření, že by mohlo jít o rakovinu. Sám Šmíd to prý netušil až do poslední chvíle. „Naštěstí nevěděl, jaký je jeho stav, a i když to tak strašně bolí a jeho odchod je pro náš všechny obrovskou ránou, tak to, co nás nějak utěšuje, je, že netrpěl,“ svěřila se Kružíková.

Ta také vysvětlila, že po celou dobu pobytu ve špitále byla hvězda Doktora od jezera hrochů při vědomí, nikoliv v kómatu, jak se původně proslýchalo. „Pouze ho tlumili léky kvůli bolestem. Ale když odcházel, vypadal zklidněný a byl zcela jistě rád, že nás má okolo sebe,“ dodala pro Sedmičku sestra Jaroslava alias Jerryho, s nímž prý rodina byla až do posledních momentů. Drželi ho za ruku, dokud nevydechl naposledy.  

VIDEO: Div nespadl pod auta! Opilý Minajev se po tryzně za Šmída (†47) sotva držel na nohou!

Video
Video se připravuje ...

Div nespadl pod auta! Opilý Minajev se po tryzně za Šmída (†47) sotva držel na nohou! Blesk

VŠE O SMRTI JAROSLAVA ŠMÍDA ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
90 fotografií