Ačkoliv je trojnásobnou zlatou slavicí a má za sebou velmi úspěšný koncert v pražské Lucerně, kterým ukončila pěveckou kariéru, Marta je stále skromná. Teď šokovala svým přiznáním, že se stydí za legendární podání své asi nejznámější písničky Modlitba pro Martu.

Ta vznikla krátce po sovětské okupaci v roce 1968 a v době normalizace se nesměla vysílat v rozhlase i v televizi. Možná i proto na všechny tak zapůsobilo, když ji během sametové revoluce Kubišová zapěla z balkonu Melantrichu na Václavském náměstí. „Za ten Václavák se stydím dodneška,“ řekla nyní v pořadu Instinkty Jaromíra Soukupa na TV Barrandov zpěvačka.

Ta totiž není spokojená se způsobem, jak píseň podala. „Protože když člověk nezpívá, já nevím, jakou dlouhou dobu – a potom ho najednou někdo vystrčí na balkon a řekne: ‚Chtělo by to malou modlitbičku…‘ Vždyť já jsem ani nevěděla, kde je ten tón,“ vysvětlovala vše svým tehdejším zákazem vystupování.

Sebekriticky zhodnotila ale i sama sebe. „Kdyby diváci věděli, co já jsem za kalamitní osobnost, jak já se pořád opravdu podceňuju,“ řekla a jako příklad uvedla, že často některé věci nechává na dceři, jelikož má pocit, že by na ně mohla zapomenout. „Anebo jak jsem nešikovná na dotykový telefon,“ vypočítávala dál Kubišová s tím, že dokonce omylem zavolala i do nemocnice.

„Na kardio oddělení. Tam když slyšeli moje jméno, tak asi šli do kolen,“ žertovala a narážela tak na svůj infarkt z roku 2015, kvůli němuž skončila v nemocnici. Tentokráte pro ni ale sanitka nepřijela, protože vše stačila odvolat. „Ještě jsem stihla zařvat: ‚Pozor, já mám novej telefon, já jsem se spletla!‘,“ smála se.

VIDEO: Co přejí Kubišové do důchodu kolegové? Podívejte se na anketu hvězd!

Video
Video se připravuje ...

Co přejí Kubišové do důchodu kolegové? Podívejte se na anketu hvězd! David Turek, Aleš Brunclík

Fotogalerie
48 fotografií