Jiří Menzel je v intenzivní péči specialistů Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích. ČTK to ve středu ráno sdělila mluvčí nemocnice Jitka Zinke, podrobnější informace o zdravotním stavu neuvedla.

Upozornila, že podle zákona může informace o zdravotním stavu pacientů sdělovat pouze oprávněným osobám, tedy jeho manželce Olze Menzelové. Ta byla včera s manželem v nemocnici, její kamarádka Blesku potvrdila, že doma není.

Oscarový režisér podstoupil akutní operaci mozku, která podle TV Nova trvala několik hodin. Menzelovi lékaři také objevili zánět mozkových blan, který nejspíš způsobil přechozený zánět středního ucha. Po operaci ho lékaři uvedli do umělého spánku.

Menzelova asistentka: O jeho stavu jsem neměla ani ponětí

Většina těch, kteří s  Jiřím Menzelem ještě nedávno mluvili, neměli ani tušení, že oscarový režisér skončí za pár dní v nemocnici v umělém spánku po vážné operaci mozku. Zdál se totiž tak čilý a vitální! Jeho pravá ruka Míla Řádová, která s Menzelem spolupracuje už léta, ho viděla před pěti dny a zdál se jí naprosto v pořádku.

Teď je ze všeho v šoku. „Bohužel o zdravotním stavu pana Menzela vím nejvíc z televize, detaily neznám. Naposledy jsem ho ale viděla před pěti dny a byl naprosto v pořádku. Ještě jsme si dělali srandičky.  Měl teď naplánovaných hodně výjezdů do zahraničí, měl přebírat cenu, všechny ty akce do konce roku teď musím zrušit. A čekám na další úkoly, až se paní Menzelová ozve. Nechci ji teď rušit,“ řekla Blesk.cz asistentka Jiřího Menzela Míla Řádová.

Navíc to byla náhoda, že se viděli před tak krátkou dobou. „Moc tam nejezdím. My spolu komunikujeme spíš přes telefon,“ dodala.

VIDEO – Jiří a Olga Menzelovi o společném (ne)žití: Proč spolu nebydlíme?

Video
Video se připravuje ...

Jiří a Olga Menzelovi o společném (ne)žití: Proč spolu nebydlíme? Markéta Reinischová, Jan Jedlička


Fotogalerie
43 fotografií

Čtěte více na Blesk.cz:

Vše o prezidentských volbách 2018 čtěte zde >>>

Průzkumy volebních preferencí >>>

Jak volit s voličským průkazem >>>