"Někteří z vás nám po O2 aréně říkali, že jsme hráli, jako by to bylo naposledy. A pravda je, že ono to v aktuální sestavě skutečně skoro naposledy bylo," napsali v prohlášení frontmen kapely Michal Malátný a kytarista František Táborský.

Popřeli, že by se kapela rozcházela ve zlém. "Začínali jsme po hospodách a klubech a moc dobře víme, že k tomu, aby to fungovalo dohromady, potřebuje každá kapela vnitřní chemii mezi všemi členy. A ta, kterou jsme měli my, vyprchala. Trápili jsme se s tím dlouho, zkoušeli různé věci. A pak jsme si uvědomili, že změna je život," vysvětlili.

VIDEO: Chinaski končí. Co vzkazují hudebníci, kteří s Malátným nepokračují?

Kapela ve stávající sestavě dohraje akce, které má nasmlouvané do konce roku. Na brněnském koncertu 18. prosince vystoupí pohromadě naposledy. "Tam s námi naposledy na pódiu uvidíte Otu, Štěpána, Ondru a Kužiho," píše se v prohlášení.

Malátný s Táborským chtějí do Chinasek přijmout nové tváře. "To neznamená, že bychom měnili styl nebo vás připravili o vaše oblíbené písničky. O tom, kam se posuneme a jak to bude vypadat, už ale máme jasno," vzkázali a svým spoluhráčům poděkovali a popřáli hodně štěstí v další kariéře.

"Něco teď sice končí, ale nám není do pláče, protože věříme, že pro Chinaski je tohle sice těžké, ale správné a hlavně upřímné rozhodnutí," uzavřeli své prohlášení.

 

Fotogalerie
30 fotografií