Nemocná někdejší druhá dáma Česka nouzí netrpí. Přijde si na víc než třicet tisíc měsíčně. Trápí ji ale samota. A ráda naslouchá Jiřímu, když se jí svěřuje se svými strastmi. Pořád ho miluje a nechápe jeho druhou manželku Petru (44), která od něj utekla. „Mohla mít někoho bokem a zůstat s ním,“ řekla v několikadílném rozhovoru pro Expres. Podle ní byl Petřin útěk jen momentálním nápadem, z něhož pak už nešlo couvnout.

O svých nápadnících

Zuzana prozradila, že po rozvodu neměla vůbec nikoho. „Nedošlo ani ke schůzce. Takhle moc se mě báli,“ říká o mužích, kteří prý měli strach ji oslovit. A mrzí ji to. „To víte, že ve dvou je to lepší,“ řekne jen. Na rande by šla ráda: „Kdyby vypadal normálně a nebyl to batůžkář. Ty nemám ráda.“ Ale ani kravaťáky nechce, protože „si hledají ty dvacítky“. Ale na námitku, že její muž byl taky kravaťák, se zasměje: „Právě ten si hledá ty dvacítky!“ Takže by druhého Paroubka nechtěla? „To ne!“

O oddanosti k Jiřímu

„Bavilo mě to s ním. Bavilo mě, že mu chutná. On všechno snědl. Vždycky jsem mu připravovala oblek na druhý den. Košili, kravatu, vyčistila boty. Mě to těšilo, že on je rád,“ rozpovídala se o životě s Paroubkem. Jenže – nevážil by si jí víc, kdyby tohle všechno nedělala? „To máte pravdu. Pak mě taky napadlo, že jsem byla hloupá,“ řekne jen. A pro ženy politiků má radu, aby počítaly, že je může také potkat rozvod.

O exmanželově milence

„Přála bych si, abychom všichni byli zadobře. Jako kamarádi. Abychom tvořili velkou rodinu. Gabriela má strach se se mnou sejít, ale Jirka si to přeje, abychom se společně sešli,“ řekla. Prý se rozhodla, že si s nimi popovídá. Na takovém podivném trojúhelníku nevidí nic špatného: „Žiju svůj život. Spíš si rád povídá, když ho něco postihne nedobrého, protože komu by to vyprávěl,“ řekla o exmanželovi.

O tom, proč je pohublá

„Měla jsem různé starosti, které se nakupily,“ zdůvodnila úbytek váhy, aniž prozradila podrobnosti. Těch starostí bylo prý hodně. Na otázku, jestli za dobu, co je exmanželkou, nepocítila někdy nouzi, pak přiznala: „Nouzi ne, ale samotu.“ Prý hlavně v bytě byla hodně sama. A věří, že se něco změní? „Já nevím,“ odvětila jen.

O lásce k Paroubkovi

 „Za skoro třicet let ještě něco zůstalo. To víte, že jo,“ odpoví na otázku, zda svého exmanžela má stále ráda. Neví prý ale, jestli by se k němu vrátila: „Už jsem odvykla tomu s někým bydlet… Nevím, jestli bych to chtěla. Bylo by to dost problematické. Už jsem si zvykla, že jsem sama.“

O tom, z čeho žije

Už dva tři roky prý pracuje ve firmě syna jako recepční. „Teď třeba exmanželovi překládám články z Le Figara, za což mi dává deset tisíc měsíčně. Invalidní důchod je pět a půl. Na měsíc mám tak třicet dva tisíc korun,“ odkryla svůj příjem. Invalidní je prý kvůli vážné skolióze páteře.

VIDEO: Jiří a Petra Paroubkovi před soudem kvůli Margaritě, přišla i ex Zuzana! Prozradila detaily!

Video
Video se připravuje ...

Jiří a Petra Paroubkovi před soudem kvůli Margaritě, přišla i ex Zuzana! Prozradila detaily! Lukáš Červený

Fotogalerie
4 fotografie