Jan Tříska se za podivných okolností zřítil z Karlova mostu v sobotu odpoledne. Okamžitě se objevily spekulace o tom, zda skočil úmyslně nebo se jednalo o nešťastnou náhodu.

První verzi rozhodně popřel režisér Jiří Mádl, který měl s hercem od pondělí točit nový film Na střeše. Podle něj se Tříska těšil na velkou roli a poslední měsíce nežil ničím jiným. „Představa, že by přiletěl z Kalifornie, absolvoval kostýmní zkoušky a šel ukončit život, je naprosto hloupá. Vymstil se mu jeho rituál návštěvy Karlova mostu, který dělal před natáčením každého nového filmu,“ vysvětlil na svém Facebooku.

Fotogalerie: Pohřeb Jana Třísky (†80): Zemřel po pádu…
272 fotografií

K této verzi se kloní i vyšetřovatelé. „Dosud zjištěné skutečnosti inklinují k tomu, že se jednalo o spíše nešťastnou náhodou než o cílené jednání 80letého muže,“ uvedl mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Policisté přesto na případu dál pracují a hledají svědky. „Prosíme každého, kdo se v sobotu kolem 16. hodiny zdržoval na Karlově mostě, v jeho okolí i např. jako pasažér výletní lodi a pořizoval si jakékoliv foto či video záznamy nebo byl svědkem události, ať se přihlásí policii prostřednictví linky 158,“ dodal mluvčí.

Video
Video se připravuje ...

Co Jana Třísku (†80) tížilo na srdci? Svět je plný krutosti... Petr Soukup

Zemřel v nemocnici

Ze záběrů, které získala televize Nova, je zřejmé, že Třískovo bezvládné tělo plavalo dlouhé minuty na hladině Vltavy, než pro něj skočili turisté z výletní lodi. Těm se podařilo za asistence dispečerky záchranné služby obnovit hercovy životní funkce, v noci z neděle na pondělí ale bohužel Jan Tříska v nemocnici zemřel.

Okolnosti Třískova pádu z mostu zjišťujeme! Byli jste jeho svědky? Napište na tip@blesk.cz!

Vše o Janu Třískovi čtěte na Blesk.cz ZDE >>>

Fotogalerie
35 fotografií