„Měl arytmii, ucpané cévy. Se srdíčkem se léčil dlouhodobě,“ přiznala deníku Aha! Janků, která přes pláč skoro nemohla mluvit. „Před 18 lety mu dělali bypass a ten už se začal ucpávat a v jeho věku už ho nešlo operovat,“ popisovala, co způsobilo rapidní zhoršení jeho stavu.

Dva dny ležel skladatel v nemocnici a zpěvačka ho pravidelně navštěvovala. Přála si mu být pořád nablízku, ovšem okolnosti jí v tom nakonec zabránily. „V sobotu ráno mě už k němu ale nepustili, čekalo se na nejhorší,“ líčila Heidi, která následně odjela na domluvené vystoupení na vavřineckých slavnostech ve Štěpánově na Olomoucku.

Video
Video se připravuje ...

Zemřel manžel Heidi Janků, skladatel Ivo Pavlík (+84): Ještě před pár týdny Heidi věřila David Turek, Jan Jedlička

Tam jí také smutnou novinu z nemocnice volali. „Zemřel v sobotu přes den, on pak už jenom spal, to mi potvrdily sestřičky, když jsem si byla nemocnici vyzvedávat jeho věci,“ dodala k posledním chvílím svého muže Janků. V manželství s Pavlíkem prožila krásných 25 let a ještě o něco déle je pojila umělecká spolupráce.

Video
Video se připravuje ...

Heidi s manželem rádi chodili do společnosti Kristýna Léblová, Jan Brunclík

V neděli se pak měla manželská dvojice objevit na akci v v Nemyčevsi u Jičína a pokřtít zde květiny. Vzhledem k muzikantově smrti zpěvačka nakonec nejela. „Spolu s organizátory vybereme ty nejkrásnější květiny dvě a s dovolením společně s Evou Hruškovou a Janem Přeučilem, Kájou Pavlíčkem, Janem Kuželkou a Josefem Dvořákem je pokřtíme,“ uvedl manažer Heidi René Kekely na Facebooku s tím, že mečíky se stanou památkou na Pavlíka i na jeho bývalou ženu Věru Špinarovou (†65), která zemřela letos v březnu.

Video
Video se připravuje ...

Heidi Janků v talk show: O drsném rozvodu, nevěře, nemoci střev i o tom, proč neměla děti! Blesk TV

VŠE O SMRTI VĚRY ŠPINAROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Fotogalerie
82 fotografií