Největší šok už má Bohdalová za sebou, bankéřův podvod totiž praskl už před rokem, ovšem až dnes se kauza dostala do médií. A herečku přirozeně všichni bombardují dotazy. „Nebudu se k tomu vyjadřovat. Jsem jen prudce zklamaná z toho, jak jsme byli ochráněni, a je mi trpko. Těžce a poctivě jsem pracovala, abych tu vnukům něco zanechala. Předala jsem celou věc právníkovi,“ řekla Jiřina exkluzivně Blesku s tím, že další podrobnosti sdělovat nebude. Všechna jednání s policií, Komerční bankou, která ji Pokludovi svěřila, i návrat jejích peněz řeší advokát Michal Morawski.

Manžel Heleny Vondráčkové Martin Michal však prozradil, že před Pokludou Bohdalová své přátele informovala už před rokem, kdy se o všem dozvěděla. Vondráčková s manželem, také VIP klienti Komerční banky, kde je měl Pokluda na starosti, od něj koupili šperky, které měly pocházet z pozůstalosti, a v jejich případě se o padělky nejednalo. Stejně jako Bohdalovou ale muž podvedl režiséra Ivana Zachariáše či ředitele rádia Impuls Jiřího Hrabáka.

Sám Pokluda, o nějž má policie zájem, je údajně na Fidži. Pokluda obrazy, o nichž klientům tvrdil, že jsou propadlá aktiva jiných klientů banky, což byla lež, získával z aukční síně Historie  Praha, kam je dodávali lidé s pochybnou pověstí či už přímo obžalovaní z obchodů s falzy.

Proč přišla galeristka, která falešný obraz ocenila, o razítko znalce? Podívejte se na video!

Fotogalerie
33 fotografií