Olga Matušková, která přiletěla z Floridy, se s Alenou Sehnalovou, jež dorazila ze Švýcarska, setkala v Praze. Alena pro Aha! zavzpomínala na Formana a na chvíli, kdy byla na Konopišti oslovena, aby si zahrála jednu z rolí v tehdy připravovaném filmu Hoří, má panenko.

„Poslal za mnou fotografa Komárka, že mě chce do filmu. Pracovala jsem tehdy v bance a myslela, že si ze mě dělá blázny,“ svěřila se Alena. Když jí pak ale zavolali do práce, pochopila, že to myslí vážně a na nabídku kývla. Ve Vrchlabí, kde se film natáčel, se setkala právě s Olgou.

„S Milošem a Olinou jsme měli podobný osud. Postupně jsme emigrovali. Neztratili jsme se z očí. Jezdila jsem za Olinou na Floridu, naši synové se skamarádili, i když Waldík je o šest let starší než můj Harry,“ řekla Alena. „Je mi líto, že jsme pak už s Olinou nic netočily. Jednou jsem ji prosila, aby Milošovi, až ho uvidí, řekla, že bychom chtěly, aby pro nás ještě napsal nějaký film. To už se nám nesplní,“ dodala.

Olga s Alenou se nyní sešly na pražské oslavě Čechoameričana George Suchánka (70), který v New Yorku desítky let provozoval restauraci Zlatá Praha.

VIDEO: Kristian Kodet o novém muži Matuškové: Myslím, že je šťastná!

Video
Video se připravuje ...

Kristian Kodet o novém muži Matuškové: Myslím, že je šťastná! Markéta Reinischova, Petr Soukup

Fotogalerie
15 fotografií