„Přišel o život u chalupy, kde byl tak rád,“ prozradil Smyczek Blesku o tragicky zesnulém režisérovi seriálu Vyprávěj. „Pořídil si barák u Hořesedel na Rakovnicku. Úplně se na něj upnul,“ vzpomíná Karel na radost a nadšení, s nimiž se Martin pustil do realizace svého životního snu.

Do všeho se prý snažil proniknout, všechno chtěl zvládnout. Policejní zpráva popisuje, že k čelní srážce osobního automobilu Nissan s nákladním vozidlem s návěsem došlo minulý čtvrtek u Hořesedel.

„Nechápu, co se stalo, že náhle přejel do protisměru,“ říká Smyczek smutně. O to strašnější je, že život talentovaného režiséra minulý čtvrtek vyhasl blízko jeho milované chalupy, byl pravděpodobně na cestě právě tam...

Znali se čtvrt století. Dolenský studoval FAMU ve třídě Jaromila Jireše (†65) a Karla Smyczka. Ten si na Martina vzpomněl například v roce 2013, kdy točil seriál Špačkovi v síti času a musel na operaci rakoviny krku.

„Obdivuhodně rychle dokázal převzít velmi náročný projekt a zvládl udělat jeho podstatnou část. A to jsme se mohli dorozumívat pouze esemeskami,“ dodává Smyczek.

Video
Video se připravuje ...

Záběry ze smrtelné nehody režiséra seriálu Vyprávěj: Tady skončil život Martina Dolenského (†47)! aktu.cz

Fotogalerie
53 fotografií