Štancl patřil mezi stálice pořadu Černé ovce, působil v něm dlouhých 21 let. Na obrazovce se symbolicky objevil i v den své smrti po boku kolegyně Ivety Fialové. Pořad se totiž předtáčí. O jeho smrti však informovalo smuteční oznámení v horním rohu obrazovky a také závěrečný výstup jeho parťačky.

„Vážení diváci, máme pro vás velice smutnou a neuvěřitelnou zprávu. Dnes, před pár hodinami, jsme se dozvěděli, že náš kolega Vlado Štancel náhle zemřel. Je nám to moc líto. Bude nám chybět,“ řekla Fialová.

Podle informací Blesk.cz zemřel Štancel na embolii. Televize ale příčinu smrti nijak blíže nekomentovala.

Vedle moderování se Štancel věnoval i filmu či loutkovému divadlu, napsal několik scénářů a řadu her také režíroval. Rodák z Bratislavy vystudoval loutkoherectví na DAMU a pro divadlo také řadu let pracoval. Působil například v pražském divadle Minor, kde napsal a režíroval několik inscenací. Dva roky zde byl také uměleckým ředitelem.

Na pořadu Černé ovce spolupracoval od roku 1995, pro pořad natočil stovky reportáží a moderoval přes tisícovku vydání. V minulosti se podílel i na pořadu Česká soda a napsal také několik televizních scénářů.

„K oblíbeným loutkám se po letech opět vrátil loni. V kladenském Divadle Lampion režíroval Čertovskou pohádku, kterou na motivy Josefa Štefana Kubína napsala jeho žena Zuzana,“ uvedla ve vzpomínce na zesnulého kolegu Česká televize.

Podívejte se na první díl České sody, jehož scénář Štancel napsal s Petrem Čtvrtníčkem:

 

Fotogalerie
5 fotografií