Pořádné kousnutí a zběsilý úprk zachránily Veronice život. Ve čtvrtek v dopoledních hodinách ji napadl v obci Jemníky u Slaného mladík, který pracoval pro kapelu Anacreon, ve které Zelníčková zpívá. Útočník ji ve zkušebně kapely začal bít do hlavy lahví od piva a škrtit.

„Zachránila se jen proto, že ho silně kousla, vyrazila dveře a utekla k sousedům. Proč k incidentu došlo, nikdo nevíme,“ svěřil její přítel Tomáš Krejza. „Na to, jaké má jizvy, pohmožděniny po celém těle a vyražené zuby, má »jen« otřes mozku,“ napsal v sobotu Blesku Krejza.

Ten také doufá, že Veroniku, pokud se bude její stav dobře vyvíjet, pustí brzy z nemocnice. „Jestli ji pustí do domácího léčení, tak jen kvůli tomu, že je její maminka zdravotní sestra. Fyzicky se už ale cítí lépe,“ dodal Krejza, který si láme hlavu nad tím, proč známý, který několik měsíců spolupracoval s kapelou, tak hrůzný čin spáchal.

Po útočníkovi během čtvrtečního dopoledne pátrala policie a helikoptéra. Schovaného za zastávkou ho nakonec vypátral přítel napadené. Co s ním bude dál, se rozhodne během několika dalších dnů. „Policie pachatele ve čtvrtek, tentýž den úroku, zadržela. Během včerejška probíhaly další procesní úkony spojené s případem. Podezřelý muž byl obviněn z pokusu vraždy s tím, že byl podán podnět státnímu zástupci ke vzetí do vazby. O tom by měl v nejbližších dnech rozhodovat soud,“ svěřil policejní mluvčí Jakub Vinčáček.

Fotogalerie
19 fotografií