Filutové si na internetu rezervují vstupenky na Sluhu dvou pánů a pak je přeprodávají dál s neuvěřitelným ziskem. Po Donutilovi to zkusili i u další vyhledávané hry Audience u královny s Ivou Janžurovou (75) v roli Alžběty II.

Nejlepší lístky do zlaté kapličky stojí okolo tisícovky. Od září se »Sluha« stěhuje do Stavovského divadla, kde nejdražší vstupenky přijdou dokonce na 1190 Kč. Na internetu jsou ale čtyři lístky na 5. září k mání za cenu 9999 Kč!

Jiné inzeráty žádají za 4 lupeny 8 tisíc, další tři za 6 tisíc. Kdo touží vidět Truffaldina v akci, a takových lidí není málo, připlatí si 100 až 150 %! A vykukové bezpracně bohatnou!

Své o tom ví mluvčí činohry ND Tomáš Staněk: „Rádi bychom diváky varovali, aby si nekupovali vstupenky do Národního divadla jinde než v oficiálních pokladnách a předprodejích. Hlavně ne od překupníků na podivných serverech,“ radí lidem.

Kauza má navíc ještě druhou stranu mince, a ta je pro diváky taky ztrátová. „Pokud dojde z nějakého důvodu ke zrušení představení, lidé přijdou o své peníze, protože v souladu s obchodními podmínkami vracíme vstupné objednateli, a to převodem na účet, z něhož lístky hradil,“ vysvětlil Staněk. Reálný držitel předraženého lístku tak úplně ostrouhá, zatímco vykutálený překupník vlastně inkasuje dvakrát.

Fotogalerie
8 fotografií