Herečka Jaroslava Hanušová strávila poslední dva roky upoutána na invalidní vozík po amputaci nohou. O ty přišla kvůli těžké (a zanedbané) cukrovce. Ještě nedávno se však v doprovodu své dcery Kláry objevila na pohřbu komunistického europoslance Miroslava Ransdorfa (+62).

"Maminka zkolabovala v sobotu a byla hospitalizována ve Vinohradské nemocnici. Dnes dopoledne podlehla selhání organismu," potvrdila Blesku Klára Hanušová.

Hanušová pocházela z Prahy a původně měla být právničkou, práva dokonce začala studovat. Po třech letech však studia opustila a krátce učila v mateřské školce. V té době ji oslovil její někdejší spolužák Jiří Lábus ke spolupráci, a tím se zrodila její televizní hvězda - komisní manželka hlavního moderátora pořadu Možná přijde i kouzelník tehdejší Československé televize.

V 90. letech si zahrála i v několika slavných filmech, především v Requiem pro panenku Filipa Renče, kde si zahrála sadistickou ošetřovatelku, a zejména ve Slunce, seno, erotika Zdeňka Trošky, kde se opět sešla s Lábusem. Roli do scénáře jí ovšem napsali až poté, co si svou roli naopak přála umenšit Jiřina Jirásková, a Hanušová tak převzala její scény coby její sestra.

Objevila se také v seriálech Život na zámku či Náměstíčko, hrála také v pražském Činoherním klubu. Hanušová byla rozvedená, jejím manželem byl režisér Jaroslav Hanuš.

VŠE O JAROSLAVĚ HANUŠOVÉ, JEJÍ KARIÉŘE I ZDRAVOTNÍCH POTÍŽÍCH ČTĚTE >>> ZDE!!!

Video
Video se připravuje ...

Hanušová otevřeně o amputaci: Necítím se jako mrzák! Hana Höschlová, Jan Jedlička

Fotogalerie
26 fotografií