„Připravte se na ryze satanistický večer! V únoru příštího roku očekávejte pekelnou návštěvu! V Praze se chystá večírek nejtvrdší muziky – Europa Blasfemia – The Extreme Metal Tour of 2016,“ stojí v pozvánce na koncert, který se chystá 4. února v klubu Meet Factory.

Daleko děsivěji pak vyznívá článek z blogu Petry Bostlové Pravdu nelze umlčet. Autorka v něm totiž mimo jiné píše: „Dle zákulisních informací se bude na koncertě konat rituál, při kterém se budou snažit o smrt KARLA GOTTA, a mluví se i o tom, že když se to povede, bude ještě ten večer vzýván nový ANTIKRIST 666.“ Vzhledem k tomu, že Mistr právě bojuje s rakovinou, vyznívají tato slova jako nechutný útok na nemocného člověka. Jde jen o výplod fantazie autorky? Nebo se snad informace zakládá na pravdě?

Bostlová jde ostatně se svými teoriemi ještě dále a poukazuje i na název místa, kde se má akce uskutečnit. „Za povšimnutí také stojí, že se koncert bude konat v MEET FACTORY, což je jen do nenápadnosti převedené jméno z MEAT FACTORY (továrna na maso), a návštěvníci koncertu se ven již nedostanou! (pozn. počítá se s nimi, že budou snědeni kanibalistickými satanisty!)“ zní doslovná citace z blogu ženy. „Modleme se za zrušení tohoto Ďáblova koncertu, prosím,“ vyzývá pak blogerka své čtenáře.

Agentura Pragokoncert, která akci pořádá, se ovšem od slov Bostlové distancuje a tvrdí, že jde pouze o hudební večer. Vystoupit mají metalové kapely Abbath (z Norska), Entombed A.D. (ze Švédska), Inquisition (z Ameriky) a death metalová kapela Behemoth (z Polska).

Autorka blogu Petra Bostlová

Vystudovala Univerzitu Karlovu a postgraduální studia na univerzitách v Bonnu, Erlangen-Nürnbergu a Kielu v oborech teologie, politologie a křesťanská archeologie. Bývala řadovou členkou pražského vysokoškolského stávkového výboru Listopad 89.

 

Fotogalerie
9 fotografií