Legendární český režisér to Blesku prozradil na představení nového komiksového časopisu Zázrak, jehož se stal kmotrem. „Je štěstí, že se křest Zázraku trefil s termínem, protože hned odlétám do Norska,“ svěřil se slavný filmař s tím, že ho tam čeká pracovní schůzka.

Odmítl supervizi

„Budou totiž točit nové Tři oříšky pro Popelku. Ale ne remake nebo pokračování, chtějí znovu s moderními technologiemi a svými herci natočit ten samý film. Dokonce budou mít na place monitor, aby mohli neustále nové a původní záběry porovnávat,“ řekl Vorlíček.

Norská produkce dokonce původně chtěla, aby Vorlíček novou verzi i režíroval. Ten to ale odmítl. „Točit znovu ten samý film by byla nuda, takže jsem odmítl i supervizi,“ přiznal režisér, který jinak Popelku řadí mezi své nejmilejší práce.

Nová Zlatovláska

Navíc teď chystá už devátou filmovou pohádku – Zlatovlásku. „Pracovat ale začnu, až budou všechny peníze pohromadě. Předtím ne,“ dodává režisér, který si na cestu do Norska bere i nový komiks. „Miloval jsem je už jako dítě a myslím, že svým filmem Kdo chce zabít Jessii? jsem ten žánr v Čechách i trochu tenkrát zpopularizoval. Tak snad se Zázraku bude dařit stejně jako tomuto filmu, který je i po čtyřiceti letech stále populární,“ věří Vorlíček.

Fotogalerie
32 fotografií