Do poslední chvíle mlžil. Karlu Gottovi teprve před měsícem diagnostikovali rakovinu, a tak nebylo dlouho jasné, jestli do Státní opery na České slavíky dorazí, nebo ne. Ani lékaři mu nedoporučovali, aby ohrožoval svůj momentální stav a oslabenou imunitu. „Moje účast na Slavících bude do poslední chvíle otevřená. Uvidím podle aktuálního zdravotního stavu,“ uvedl Karel Gott v pátečním rozhovoru pro Blesk.

Video
Video se připravuje ...

Gottova mrazivá zpověď: Smířil jsem se s tím, že se musím připravit na vše. Michaela Remešová

Ještě v sobotu odpoledne to skutečně vypadalo, že se Slavíků nezúčastní. Alespoň podle jeho kamaráda Petra Vítka, který před polednem navštívil Gotta na Bertramce. Po návštěvě příliš nevěřil, že by zpěvák mohl na galavečer přijít. „Karlovi nebylo dobře. Měl by se asi víc šetřit, schází mu síly, mám o něj strach,“ řekl Blesku. „Věřím, že to Karel zvládne, že to byla jen nějaká momentální slabost,“ řekl.

Nevzdal to

Nakonec však jeho srdce, které celé patří Karlovým fanouškům, zvítězilo nad radami lékařů. Krátce před koncem vyhlášení ankety Český slavík, tedy kolem 21:40, se otevřela vrata vily na Bertramce a z nich vyšel Karel Gott. Byl usměvavý a ve skvělé náladě.

Před vilou na něj čekal luxusní vůz Rolls Royce, který ho společně s manželkou Ivanou Gottovou odvezl do Státní opery. Krátce po 22. hodině auto zastavilo před hlavním vchodem a moderátor Libor Bouček přiběhl Karla z auta vyzvednout.

 

V doprovodu několika mužů a schovaný pod několika deštníky Karel Gott vešel do Státní opery, kde už mu organizátoři připravovali lóže. Tam se zpěvák jen na chvilku usadil a netrpělivě čekal na svou chvíli.

O několik minut později z úst pořadatele ankety Jaroslava Těšínského uslyšel své jméno. Získal svého 40. Slavíka a také převzal cenu za Absolutního vítěze. Hbitě a šťastně vyskočil ze židle, pevně objal svou manželku Ivanu a svižným krokem pospíchal na jeviště. V tu chvíli by nikdo nehádal, že Gotta trápí zdraví, natož bojuje s tak hrozivou diagnózou...

Video
Video se připravuje ...

Nemocný Gott na Slavících: Takhle probíhaly tajné manévry jeho převozu! Blesk TV

Dojemná řeč

Dočkal se obrovského aplausu. Lidé v sále tleskali vestoje a plakali dojetím, včetně Ivany Gottové. Nadšený Gott se ujal mikrofonu a s těžkým dechem pronesl svou dojemnou, ale velmi vtipnou děkovnou řeč.

Vaše přízeň byla pro mě největší léčbou nebo infuzí. Děkuji za to. Jsem rád, že tato moje zdravotní vycházka je ošperkovaná touto nádhernou cenou. Jsem rád, že vás vidím. Vypadalo to chvílema, že nepřijdu. Už jsem si chvílema myslel, že mi nezbyde nic jiného než zlatý bažant. Slibuju, že když všechno dobře dopadne, že se zdržím déle!“ pronesl Gott.

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott: Už jsem myslel, že mi zbyde jen zlatý bažant. Repro TV Nova

I když Karel na Slavíky přišel jen na skok, ale jak už říkal, nemohl se o tuto radostnou chvíli připravit, dočkal se obrovského uznání od všech přítomných, kteří v hledišti seděli. Po převzetí ceny mu lidé tleskali ještě několik minut až do doby, než přímý přenos skončil.

Šťastný Gott se svým gratulantům uklonil a odebral se ke hlavnímu vchodu, kde už na něj čekalo auto. Ještě než do něj nasedl, pochlubil se novinářům svými trofejemi a pak už společně s pyšnou manželkou odjel ve 23:05 domů. Mistře, jsme rádi, že jste svou cestu za svým 40. Zlatým slavíkem zvládl na výbornou! A ještě jednou vám spolu se všemi čtenáři Blesk.cz gratulujeme!

Fotogalerie
69 fotografií

Vaše přízeň byla pro mě největší léčbou nebo infuzí. Děkuji za to. Jsem rád, že tato moje vycházka je ošperkovaná touto nádhernou cenou. Jsem rád, že vás vidím. Vypadalo to chvílema, že nepřijdu. Už jsem si chvílema myslel, že mi nezbyde nic jiného než zlatý bažant. Slibuju, že když všechno dobře dopadne, že se zdržím déle

Více na http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/358443/karel-gott-rozbrecel-operu-uz-jsem-myslel-ze-mi-zbyde-jen-zlaty-bazant.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy