Zdá se, že po letech se všechny spory mezi legendou Jiřím Sovákem a hercem Jiřím Schmitzerem zažehnaly. Česká televize totiž odvysílá legendární film Uspořená libra poprvé ve vysokém rozlišení. V sobotu tak připomene patnáct let od úmrtí Jiřího Sováka. V digitalizované verzi slavné komedie s Janem Werichem a Jiřím Sovákem se diváci dočkají unikátní scény. Namísto svého otce ji totiž namluvil Jiří Schmitzer.

V roce 1976 měl opilý Schmitzer autonehodu, při které zabil člověka. Za to byl odsouzený na tři roky do vězení. To však nebylo to nejhorší. Za toto pochybení se ho zřekl vlastní otec Jiří Sovák. A došlo to až k tomu, že syna vydědil a zřekl se ho. „Jirka měl pocit, že v době, kdy potřeboval nejvíc podporu své rodiny, se k němu táta otočil zády. A ta hořkost v něm zůstala, takže když pak jeho táta umřel, Jirka mu ani nešel na pohřeb,“ řekl před časem Blesku rodinný kamarád.

Vztahy už byly ale narušeny dávno předtím, když Jiří Sovák opustil Schmitzerovu matku. „Jirka nemohl svému otci odpustit, že odešel od jeho mámy,“ uvedl dále hercův kamarád.

Porovnejte originál s nově namluvenou verzí filmu Uspořená libra:

Video
Video se připravuje ...

Uspořená libra - Jiřího Sováka předaboval jeho syn Jiří Schmitzer ČT

Fotogalerie
7 fotografií