Mistr Karel Gott se na narozeninovém koncertu Václava Hybše nezdržel dlouho, zato oslavenci věnoval dárek, který slavného dirigenta velmi dojal. „Vašku, já jsem ti tady přinesl pozlacenou taktovku,“ řekl Gott, který otevřel krabičku a taktovku mu předal.

Hybš byl mile překvapen a poznamenal, že ji přidá do své sbírky takových vzácných taktovek. Jednu má po svém tatínkovi, druhou po Čajkovském. Než se jí ale chopil, Gott ho zarazil. „Celý život jsem toužil zadirigovat, protože na kapelníka ženy vždy tak toužebně hledí a já bych si tento pocit chtěl užít. Mohu?“ mrknul  na Hybše, který mu dopřál tu čest dirigovat jeho orchestr.

Další překvapení si pro Václava připravila Jiřina Bohdalová (84), která se na jevišti rozhodla přečíst milostný dopis, který měla dostat od samotného oslavence. Publikum i Hybše velmi pobavila.

Diváci v hledišti nepřestávali po celou dobu tleskat. Na pódiu se vystřídaly takové hvězdy jako Felix Slováček, Jožka Černý, Josef Zíma, Luděk Munzar, Jitka Zelenková, Kateřina Brožová nebo Petra Janů.

Na koncert se z celé republiky sjeli také slavní dirigenti jako Zdeněk Barták starší, Libor Pešek, Vladimír Popelka, Jan Slabák a další, jen aby mu popřáli. Ke gratulantům se připojila i Dáda Patrasová, Jaromír Hanzlík s manželkou, Jiří Korn, Pavlína Filipovská, Yvetta Simonová a další.

Fotogalerie
29 fotografií