„Chceme jít celá kapela na pohřeb, ale zatím nemáme zprávu, kdy se bude konat. Lukáš u nás hostoval pět let a natočil s námi i desku,“ řekl po smrti Tomana frontman Divokýho Billa Václav Bláha. Rodina Lukáše Tomana, který hrál na didgeridoo, potvrdila, že zemřel už 8. května. O pár dní později se smutná zpráva začala šířit po internetu.

Na pohřeb se podle Lukášovy kamarádky chystá také Daniel Landa, který by měl na pohřbu promluvit. Podle jedné z kamarádek Lukáše se poslední rozloučení bude konat příští týden.

Landa také Lukášovu smrt komentoval na svém profilu na Facebooku. Lukáši, cos nám to proved, Ty vole? R.I.P. Zemřel otec našeho dračího karnyxu Lukáš Toman, čest jeho památce,“ napsal Landa na web.

Toman, někdejší člen formace Riviera Playboyz, na sebe na koncertech Billa upozornil například ve skladbě Pneumatický kladivo. „Opustil nás náš kamarád Luky. Tohle album je pro něj. Nikdy na tebe nezapomenu,“ napsal ke galerii s fotografiemi s Tomanem na svých facebookových stránkách zpěvák Divokýho Billa Štěpán Karbulka.

Divokej Bill pokračuje v koncertní činnosti. Nejbližší vystoupení má 22. května v letním kině v Příbrami.

Fotogalerie
5 fotografií