Akce pod názvem Prague International Tattoo Convention se koná pravidelně už od roku 1998. Přibližuje veřejnosti tetování a snaží se eliminovat předsudky, které v naší společnosti vůči tetování a potetovaným lidem jsou. Před pěti lety se navíc začala volit i Miss Tattoo. Letos měl v porotě zasednout zpěvák Daniel Landa. A kvůli tomu se sociální sítě začaly otřásat v základech.

Zpěvák sám je vlastníkem několika tetování. Ale ani tak jej účastníci festivalu nechtějí přijmout mezi sebe. Fanouškům totiž vadí Landova minulost. Zejména ta, spojená se skupinou Orlík. "Nebyl jsem a nikdy bych ani v budoucnu nenavstivil vasi akci, takze o nic neprichazite. Ale zarazenim Daniela Landy do vaseho programu jste u me klesli na nejhlubsi dno," napsal na facebookové stránky festivalu fanoušek tetování, který ani neměli v úmyslu na akci dorazit.

Na oficiální facebookové stránce události se začaly množit negativní komentáře. „S tím Landou je to legrace, že jo. Řekněte mi, prosím, že jo. Ruší kvůli tomu účast spousta skvělých tatérů a i účastníků, co se celou dobu těšili. Včetně mě. Nevím, zda volba tohoto porotce byl dobrý tah. Proč???“

Takovýchto komentářů se na stránkách vyrojilo víc. "Přidáním toho hnoje do programu ukazuji prostředník a ignoruji akci na další roky," uvedl jeden z fanoušků akce. Pořadatelé se vyjádřili tak, že akce se může účastnit kdokoliv, respekt je nedílnou součástí akce a navíc už nežijeme v době, kdy by někdo mohl určovat, co je správné nebo ne.

Po tom, co se reakce fanoušků neuklidnily, naopak se zvýšil počet odhlášených účastníků, pořadatelé otočili. V posledním prohlášení oznámili, že účast Dana Landy v porotě se ruší na základě netolerantních a ultimativních útoků.

"Vůbec to neřeším," uvedl Landa, "a ani se k tomu nechci vyjadřovat." Zpěvák má zřejmě jiné starosti a v hlavě jiné "kejkle".

Fotogalerie
6 fotografií