Role byla jednoduchá, v podstatě jsem jen držela mikrofon a usmívala se na herce.

Pan Jeřábek byl ovšem jako politik opravdu přesvědčivý, dokonce na place vtipkoval. „Daně zaplatíme jindy,“ glosoval vše hláškou svého bankéře z reklamy.

Zajímavé je, že i když má Jeřábek peníze rád a role bohatých kravaťáků jsou mu v podstatě předurčené, sám neví, co by si s tolika penězi počal.

Improvizace

„Přemýšlím o tom každé ráno, co bych udělal se šedesáti miliony korun. Obávám se, že bych odjel na nějaký ostrov a tam bych žil do konce života a utrácel je. A to by nebylo dobře, protože bych úplně zakrněl,“ zamyslel se během natáčení Tomáš, jehož první natáčecí den začal v sobotu v pět hodin ráno!

Vzhledem k tomu, že má hodně textu, každou vteřinu si zapeklitá slovíčka pořád opakoval. Každý záběr se ovšem opakoval maximálně třikrát.

„Nemůžu tady jako v reklamě moc improvizovat. Ale zase pan režisér Pachl vymýšlí některé věci až na místě, což se mi líbí,“ řekl s úsměvem Jeřábek.

První klapka

S natáčením filmu Gangster Ka podle knihy Padrino Krejčíř od Jaroslava Kmenty se začalo minulé úterý.

„Natáčí se zde podle reálné předlohy, kdy Radovan Krejčíř vymyslel podvod na podnik ČEPRO. Chystal plán, kdy měla celní správa zadržet falešné peníze a on by díky tomuto podvodu s falešnými penězi uplatňoval pohledávku vůči státu, respektive Čepru. Akce se jmenuje Celník proto, že celník byl Krejčířem najatý a měl zadržet fiktivní peníze, poté by se ho zbavil jako nepohodlného svědka, ale Policie ČR na tuto akci přišla,“ vysvětlil autor námětu.

 

Video
Video se připravuje ...

Bankéř Jeřábek jako zkorumpovaný politik Kristýna Léblová, Jan Jedlička

Fotogalerie
11 fotografií