Mojsejová se postavila před košický soud naposledy, než se dostane na svobodu. Z vazby, do které byla umístěna loni v září, ji propustí již zítra! O soudu se ve středu opět projednávala kauza z roku 2008, která se týkala nadměrného odečtu daně z přidané hodnoty ve výši přibližně 907 tisíc korun za dodávku účetnického softwaru.

Mojsejová byla u soudu spatřena po dlouhé době. V obličeji byla ještě pohublejší než posledně. Ve vítězném úsměvu jí to však nebránilo. Milionářka se na poslední přestavení u soudu náležitě připravila. Měla úzké černé kalhoty, které zdůraznily její novou hubenou postavu, šmrcovní černou koženou bundičku do pasu a pod ní růžové tričko. Model doplnila vysokými kozačkami, takže spíš než jako ztrápená vezeňkyně vypadala, jako by se chystala na mejdánek.

Během stání byla ale Mojsejová vážná a celou dobu se dívala ven z okna. Postěžovala si na bolesti páteře, proto mluvila u soudu vsedě. „Celý případ je zaměřený proti mé osobě,“ prohlásila.

„Vyšetřovatel chtěl sám zastavit trestní stíhání, zanedlouho mě oslovil, že musí být obnovené.  Tvrdnu tu už 13 měsíců v base za nic a vrahové chodí na svobodě. Jsem nevinná!,“ řekla Mojsejová rázně.

Po krátké pauze vynesl soud verdikt. „Bylo nepochybně prokázané, že daň byla dodatečně zaplacená a to ještě před započetím trestního stíhání,“ uvedl soudce.

„Jsem spokojená,“ reagovala Mojsejová bezprostředně po rozsudku. Poté byla odvedena do vazby, ale již jen na několik hodin. V pátek ji totiž propustí na svobodu. Vyhráno ale zdaleka nemá. Sice byla zproštěna obžaloby za neplacení daní, dalších 20 obvinění má však stále na krku.

Fotogalerie
12 fotografií