Bylo mu pouhých dvanáct let, když se Roman Vojtek dozvěděl, že je jeho maminka nemocná. Našla si bulku v prsu, ale lékař ji odbyl s tím, že jde o tukovou bulku. Bohužel se mýlil a Romanova matka o čtyři roky později zemřela.

U nás doma se o tom nemluvilo, ale já jsem v těch dvanácti věděl, že je máma nemocná, že má rakovinu. Když máma odešla, tak člověk má prostě jen dvě možnosti, buď se z toho podělá, a nebo se s tím snaží vyrovnat. Neříkám, že jsem se s tím vyrovnal, s tím se člověk vyrovnává hodně dlouho, ale člověka to nějak připraví do života,“ přiznal Vojtek v TopStar magazínu.

Romanově sestře bylo v tu dobu třináct let, jeho tatínek se po smrti manželky zhroutil a odešel do invalidního důchodu. Následoval první infarkt, o pár let později druhý. Ten už Romanův otec nepřežil. "Možná to bude znít blbě, ale díky tomu všemu jsem se rychle postavil na vlastní nohy. Musel jsem se naučit prát, žehlit, vařit, uklízet a obecně se mi kvůli tomu změnil žebříček hodnot," svěřil se Roman.

Tragický pro něj byl i moment, kdy mu jeho sestra Edita krátce po smrti otce oznámila, že se stěhuje s přítelem do Bolívie. Od té doby ji Roman neviděl. Stáhl se do sebe, s nikým nekomunikoval, a celých deset let neslavil Vánoce. O několik let později potkal svou manželku Terezu, se kterou založil vlastní rodinu, a život se mu obrátil naruby.

Fotogalerie
4 fotografie