Chtěli po ní víc než je ochotná příjmout. Producenti seriálu televize Prima se s Dagmar Havlovou neshodli na finálním znění smlouvy. Důvodem prý nebyly finanční podmínky, ale nároky na užití jména a dalších osobních práv Havlové.

"Agentura, která mě zastupuje, jednoduše nepřistoupila na několik bodů smlouvy, které nesouvisely s natáčením. Je mi to trochu líto, protože scénář se mi líbil a paní režisérka i štáb jsou profesionálové a také lidsky prima, a právě proto jim současně přeju, aby se jim seriál povedl. Jsem ráda, že Marii bude hrát právě Veronika. Známe se dlouho a nedávno jsme se dokonce setkaly i na jevišti – v Morávkově inscenaci Cyrana," řekla Blesk.cz Havlová.

Lítost z neshody je na obou stranách. „Mrzí nás, že se producent seriálu a paní Havlová nakonec nedohodli. Ale v mezidobí jsme intenzivně hledali srovnatelnou hereckou hvězdu, a máme velkou radost, že jsme se v dohodli právě s Veronikou Žilkovou,“ svěřil se programový ředitel Prima Group Roman Mrázek. Havlovou tak nahradí téměř o deset let mladší herečka.  

Bývalá první dáma republiky se přitom nové role v seriálu nemohla dočkat. Měla takovou radost, že na večírku k chystanému seriálu byla dokonce k nezadržení. Neustále byla obklopena pánskou společností, rozdávala úsměvy na všechny strany a z ruky nepustila skleničku sektu, který celý večer popíjela. Její radost z nové práce tak byla předčasná...