Čtvrtníček s Potměšilem v srpnu předloňského roku točili v centru Prahy videoklip pro Konto Bariéry. Herci se převlékli za policejní strážníky, přičemž Čtvrtníček byl o berlích a Potměšil pochopitelně na vozíku.

Falešní policisté si dokonce vypůjčili policejní auto a s vážnou tváří stavěli kolemjdoucí auta a kontrolovali doklady řidičů. Během jejich legrácek došlo ten den i k tragédii. Jeden ze zastavených řidičů zkolaboval. "V důsledku vyvolaného rozrušení z prováděného zákroku u něj došlo k srdeční zástavě s bezvědomím," je uvedeno v trestním příkazu, uvedl časopis Týden.

První pomoc mu poskytl rekvizitář České televize."Život mu zachránila jen včasná a správná resuscitace členem štábu České televize, který ji prováděl až do příjezdu rychlé zdravotnické služby," sdělila soudkyně Markéta Binderová.

Oba herci spolu s režisérem videoklipu Tomášem Svobodou a producentem Jiřím Kounickým byli kvůli své scénce zatím nepravomocně odsouzeni k podmíněným trestům za přečiny poškození cizích práv a přisvojení pravomocí úřadu. "Prý se nesmí zastavovat lidi a uvádět je v omyl, aniž by věděli o tom, že předstíráme, že jsme policie," svěřil se časopisu Týden režisér. Dva z obviněných dostali podmínku na půl roku a dva na rok, všichni s odkladem dva roky.

Proti trestnímu příkazu jsme podali odpor,“ sdělil týdeníku obhájce Tomáš Sokol. Trestní příkaz byl tím pádem zrušen a soud nařídil ve věci hlavní líčení, kde se bude celá věc řádně projednávat. Teprve pak by měl padnout rozsudek nad oběma herci a režisérem scénky. Navíc se bude řešit finanční odškodnění poškozeného řidiče. Termín hlavního líčení zatím nebyl stanoven.