Koranteng pracuje na Nově od roku 1994, ale ani jeho kolegové o jeho africké rodině moc nevědí. „Prý se prakticky nestýkají,“ řekl Blesku zdroj ze zpravodajství nejsledovanější televize.

Na bodu mrazu

V africké Ghaně vyrůstal Koranteng pouhé dva roky. Protože maminka Ludmila je Češka, odjel s ní do Prahy. „Bydleli jsme ve městě Accra, potom jsme se vrátili do Čech. Problém byl v tom, že otec, i když tady vystudoval medicínu, nechtěl žít mimo Afriku. A maminka zase chtěla zůstat tady...,“ vzpomínal moderátor už v řadě rozhovorů. Po otci se tak záhy slehla zem.

Táta ředitel

Do Ghany za tátou se Rey nikdy nevypravil. Neměl totiž důvod. „On mi nikdy jako otec moc nepomohl, proto je náš vztah na takové neutrální bázi,“ řekl smutně Koranteng. I informace o něm má jen velice kusé. „Občas se něco dozvím přes velvyslanectví. Myslím, že dělá ředitele policejní nemocnice,“ krčí čelo.

Strach z malárie

Výlet do Afriky by přesto jednou rád podnikl, zatím ho ale brzdí věk jeho dcer, zejména mladší Sofie (7). „Problém je v tom, že tam jsou úplně jiné klimatické podmínky. Matka tam tenkrát dostala malárii a málem zemřela,“ přiznal obavy z nehostinného prostředí.