Jak Blesk psal už včera, v Rusku ho po letech znovu objevil český student historie Adam Dušák (22) z Jihlavy. A s jeho pomocí Blesk uskutečnil na dálku s Andrejem rozhovor. Kolja v něm vzpomínal na natáčení, z něhož si nejlépe pamatuje scénu z metra. Postěžoval si, že tady v Česku na něho rychle všichni zapomněli. Zvlášť ho mrzí , že ho Svěrákovci nepozvali ani na oslavy desátého výročí natáčení.

U filmu skončil

„Po návratu z Prahy jsem točil pro televizi ještě nějaký seriál, ale to skončilo v mých patnácti. Pak jsem chtěl jít studovat herectví. Na státní škole si, ale před přijetím řekli o deset tisíc dolarů a každý půl rok mělo studium stát dalších pět tisíc. Na to jsem neměl,“ řekl. A čím se tedy Andrej dnes živí? Stavařinou. „Pracuji jako mistr v jedné stavební firmě. Stavíme podchody,“ řekl Blesku.

Koljův plán: Autem do Prahy!

Jak moc Andrej načichl Českem se pozná i podle toho, jakým autem se prohání ulicemi Moskvy. „Jezdil jsem BMW, ale to mělo strašnou spotřebu. Teď mám černou Škodu Octavii 1,4 turbo a jsem spokojený,“ vysvětluje.
Nedávno chtěl Andrej, který už tři roky žije s přítelkyní, přijet do Česka. Ale nevyšlo mu to. Nebyly peníze. „Nyní plánujeme s kamarádem, že z Moskvy pojedeme do Prahy autem. Mám totiž stále jeden velký sen. Hrozně rád bych si opět zahrál v nějakém českém filmu,“ řekl Blesku na rozloučenou Andrej Kolja.

Video
Video se připravuje ...

Co řekl Kolja Blesku Blesk.cz

Blesk Víte, že…

Film Kolja (1996) režiséra Jana Svěráka a scénaristy  Zdeňka Svěráka uspěl doma i v zahraničí. Po celém světě včetně českých diváků ho shlédlo zhruba 5 milionů lidí. Distribuován byl do více než 40 zemí světa. Získal 6 Českých lvů a jako neanglicky mluvený film i Oskara a Zlatý glóbus.