Smrt Věry Tichánkové přišla nečekaně, na svátky si ji chtěl její manžel Jan Skopeček vzít ještě domů, dokonce připravil byt na její návrat. To se ale již nestalo. Smutná zpráva dorazila z vinohradské nemocnice dnes ráno.

Jan Skopeček na svou ženu, se kterou strávil dlouhých 66 let, vzpomíná jako na úžasnou ženu. "Já jsem poznal nejbáječnější ženskou na světě a už šestašedesát let se mám, že jí mám," svěřil se Sedmičce Jan Skopeček na nedávném křtu knihy Haliny Pawlowské.

A co by o herečce, která se naposledy objevila před kamerou v seriálu Expozitura, řekli její kolegové?

Herec Lubomír Lipský, se kterým se setkala při natáčení komedie Ať žijí duchové, vůbec netušil, že její zdravotní stav je tak vážný. „Já se sice s Honzou Skopečkem vídám v divadle nejméně jednou za měsíc, ale nevěděl jsem, že je na tom Věra tak špatně. To víte, že vzpomínám na naše natáčení komedie Ať žijí duchové. Já hrál Jouzu a ona Černou kroniku,“ vzpomíná Lipský. „Je mi líto, že umřela, byla vtipná, pohotová a skvělá herečka.“

Podobně na tom je i herec Josef Dvořák. „Hrál jsem s paní Tichánkovou v seriálu Byli jednou dva písaři, ale na place jsem se víc potkával s panem Sovákem a Horníčkem. Za to v divadle, v Lucerně, jsme se hodně užili. Byla úžasná, nic nebrala smrtelně vážně. Člověka s jejím smyslem pro humor je veliká škoda,“ řekl herec.

„Neměli jsme mnoho společných scén, ale i tak na ni vzpomínám jako na velmi milou dámu. Měla výborný komediální projev a pomatenou Černou kroniku ztvárnila nezapomenutelným způsobem. Bude nám chybět a nezapomeneme na ni,“ řekl Blesk.cz Jiří Procházka (50), představitel Dlouhého Janka z filmu Ať žijí duchové.