Bořek stavitel a obdivovatel Ivety Bartošové Zdeněk Macura chtěl nejspíš u dnešního soudu s Rychtářem zapůsobit. Za dva tisíce korun si koupil oblek, ovšem nejméně o tři velikosti větší. Dlouhý kabát za ním vlál a rukávy mu sahaly až do půli dlaní.

Lesklé kalhoty mu byly tak velké, že si musel nohavice podkasat a založit dovnitř. Jenže Macura není žádný módní guru, a tak si kalhoty založil dost nešikovně a okatě. Tentokrát nešel k soudu za pážete Macuru I., ale za normálního občana, a tak si své jindy kudrnaté kadeře vyžehlil zpět do rovna.

Josef Rychtář dorazil k soudu se svým synem Janem, který má s rvačkou v Bohnicích také co do činění. Sebevědomý manžel Bartošové přišel velmi dobře naladěn, asi si věří, že soud dá za pravdu právě jemu.

Jenže podle našich informací by mu mohl ztuhnout úsměv na rtech. Zatím vše nasvědčuje tomu, že soud dá za pravdu Macurovi a tudíž Rychtáře by dnes mohli odsoudit.

2:0 pro Macuru

Ve prospěch Zdeňka Macury svědčí i oba přivolaní svědci. "Bydlím naproti té ulice, kde se poprali, a tak jsem viděl, jak to bylo. Pan Macura má pravdu," prozradil Blesk.cz svědek Jaroslav Kindl.

I druhý svěděk měl ke rvačce v Bohnicích co říct. "Jel jsem za autem pana Rychtáře, on to auto náhle strhl, musel jsem prudce zabrzdit. Pan Rychtář vyskočil z auta i se synem a viděl jsem je, jak začali mlátit pana Macuru," svěřil se nám svědek Marek. Prozatímní skóre u dnešního soudu je tedy 2:0 pro Macuru.

Rozsudek nad Josefem Rychtářem by měl padnout každou chvilku. "Pokud mě dnes odsoudí, ihned se odvolám," řekl Blesk.cz manžel Ivety Bartošové. Na druhou stranu Macura už si teď mne ruce. "Pokud Rychtáře odsoudí a půjde do vězení, vidím to jako velkou šanci pro Ivetu Bartošovou, že se od toho násilníka může konečně vymanit a vrátit se ke mě. Mám důkazy o tom, že jsme si s Ivetou velmi blízcí," svěřil se Macura, který si je svou výhrou téměř jistý.

Video
Video se připravuje ...

Rychtář odsouzen k prospěšným pracím David Turek, Petr Soukup