Jelikož si Ondřej film nejen zrežíroval, ale napsal k němu i scénář a zahrál si jednu z hlavních rolí, dá se očekávat, že v něm nebude nouze o vtipné situace. Ty tady samozřejmě jsou, ale jde o tragikomedii, takže nechybějí samozřejmě ani závažné, ovšem mnohdy do bizarních či šokujících rovin posunuté scény.

Ženské publikum určitě potěší i hádka na chodbě hotelu, kdy se nahý herec snaží v běhu něco vysvětlit podobně oděné slečně prchající z jeho pokoje.

Do často neuvěřitelných až bizarních situací se však dostanou i další herci jako Karel Roden, Jana Krausová, David Matásek, Jaroslav Plesl či Ondřej Malý. A malou roli si ve filmu zahrál i devítiletý syn Ondřeje Sokola Adam.

Herec se při psaní scénáře inspiroval skutečnými události. Hlavní hrdinové Ondřej Sokol a Martin Finger se jako dva kamarádi do Šumperku vracejí po dvaceti letech. Společně se pak snaží se objasnit úmrtí matky jednoho z nich, chtějí vypátrat jejího vraha. Tím roztočí sled zajímavých událostí, které vygradují překvapivou pointou.