Přestože Karel Gott (74) zápasí s vysokými teplotami, včerejší charitativní akci Srdce pro děti si nemohl odpustit. „Pro děti všechno, dokud mám síly, chci a rád je budu podporovat. Nevím, co už by pro nás na tom světě mělo být cennější,“ řekl včera Blesku Karel.

Celým večerem prováděl Libor Bouček a třetí adventní neděli dětem kromě Slavíka věnovala Petra Janů, Jiří Korn, Miro Žbirka, Vilém Čok či Štefan Margita. Ten bohužel bez Hany Zagorové. „Je mi moc smutno, s tím zlomeným ramenem nevytáhnu paty z domu. Budu se koukat na televizi, zapálím svíčku a budu držet palce,“ řekla včera před akcí Blesku Hanka.

Pošlete dárcovskou SMS ve tvaru: DMS SRDCEPRODETI na 87777 (cena dárcovské SMS činí 30Kč, Život dětem dostane 28,50 Kč). Službu DMS provozuje Fórum Dárců.

Volali jste hvězdám

„Haló, haló, proč je koček málo?“ žertoval letošní stříbrný Český slavík Tomáš Klus (37), když si včera poprvé zkoušel, jaké to je být »operátorem« v call centru. Se skokanem roku Adamem Mišíkem (16) si hrál na Macha a Šebestovou.

„Je pro mne velkou radostí u něčeho takového být. Když můžu, rád pomůžu,“ řekl Blesku Klus, který dal charitativní akci Srdce pro děti dokonce přednost před svou milovanou Indií!

V call centru se činily i další známé osobnosti, namátkou herečka Sabina Laurinová, moderátoři Karel Voříšek s Klárou Doležalovou, zpěváci Vilém Čok a Petra Janů. Největší zájem byl pochopitelně o Karla Gotta.

Zlatý Český slavík si dokonce notoval se stříbrným. „Na generálce jsem slyšel novou píseň Tomáše Kluse. V call centru jsem mu pak říkal, že začnu zpívat mnohem níž, aby mé písně byly stejně jako jeho mnohem víc o obsahu,“ žertoval Gott.

Komu pomůžete?

Peníze vybrané v průběhu včerejšího galavečera Srdce pro děti a příspěvky, které dobří lidé posílají obecně prospěšné společnosti Život dětem během celého roku, jsou určené na nákup zdravotních pomůcek pro postižené děti, které jsou v domácí péči svých rodičů. Jde o děti s mukopolysacharidózou, nemocí »motýlích křídel«, dětskou mozkovou obrnou, autismem, spinální svalovou atrofi í a dystrofi í, s onkologickým onemocněním, kombinovaným onemocněním či cystickou fi brózou. Blesk se společností Život dětem spolupracuje od roku 2008, společně jsme pomohli již více než 900 dětem.

Celý večer jsme pro vás sledovali online. Na naši reportáž se můžete podívat zde: