Je to poznat na první pohled. Vášní režiséra a herce Ondřeje Kepky je fotografování. A u něj doma to rozhodně nelze přehlédnout. Za fotkami přátel, rodiny a krajinek skoro nejsou vidět stěny. „To to ještě není, co bývalo. Nedávno jsme malovali, takže všechny fotky a obrazy zatím nejsou na svém místě,“ prozradil Kepka ve svém půdním bytě 3+1 v pražských Vršovicích.

Žije v něm už osm let, jako finální stanoviště ho ovšem nevidí. „Není náš, ale města. Mám to tu rád, ale třeba kuchyň je tu opravdu maličká. Což mně nevadí, ne jsem žádný velký kuchař. Ale přítelkyně Alenka by větší prostor ocenila,“ vysvětlil představitel malého Honzíka z Arabely.

V televizi a filmu přitom účinkuje od šesti let. Již při studijích DAMU a filmové režie na FAMU se přitom věnoval práci pro České televizi jako režisér. Absolvoval přitom v ročníku režisérské legendy Dušana Kleina. Jeho byt je pak dodnes prodchnutý řadou vzpomínek - nejen díky vystaveným fotografiím, ale i třeba nástěnce plné turistických známek, které Kepka sbírá. Vystavenou však má třeba i cenu za nejlepší komedii, na kterou je prý velmi hrdý.