Rapper Řezník nenechá spát kdekoho. Po jeho tažení proti vyhlašovatelům Českého slavíka, které rozdělilo českou hudební scénu na dvě skupiny, se musí postavit další výzvě! Advokátka Klára Samková na něj totiž podala trestní oznámení právě kvůli jeho textům!

Klára Samková je známa svými kontroverzními názory, v nedávné době se dokonce pustila i do Karla Schwarzenberga a jeho mladičké milenky Jany Vopěnkové. Nyní ale táhne proti postavě, která je kontroverzní v hudebním průmyslu stejně jako ona sama v advokacii. Na rappera totiž podala trestní oznámení, ve kterém uvádí, že rapper navádí k násilí.

Jeho texty jsou totiž plné násilí, sexu a drog. Jak by také ne, když je představitelem stylu horrorcore. Ze stejného důvodu ho vyloučili i z ankety o nejpopulárnější zpěváky a to z kategorie Hvězda internetu.

Holka v mym sklepě

Samková v trestním oznámení uvedla, že ji vadí hlavně násilí v Řezníkových textech, konkrétně song „Ta holka v mym sklepě“. Ve videoklipu totiž rapper ubližuje dívce, kterou má podle textu již deset let držet ve sklepě, kde ji opakovaně znásilňuje.

„Videoklip je přímým návodem k páchání trestné činnosti a její schvalování. Zejména vizuální složkou tzv. „autor“ se dle mého názoru dopouští trestných činů podněcování k trestnému činu, schvalování trestného činu a to ve vztahu k trestným činům násilí proti skupině obyvatelstva a jednotlivci, nebezpečné vyhrožování, nebezpečné pronásledování, podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod - zde vůči ženám: znásilnění, sexuální nátlak, mučení a jiné nelidské a kruté zacházení - těžké ublížení na zdraví," píše v oznámení Samková.

Řezník své fanoušky navádí k násilí!

Samková také poukazuje na rapperovu fanouškovskou základnu, kterou svými texty může ovlivnit. Jako příklad uvádí i případ zavražděné Petry (15) z Jihlavy. Stejně jako Richard Krajčo či Petr Kolář se také odvolává na svoji roli matky a rodičovský strach o svou patnáctiletou dceru.

"Pakliže je poukazováno na 'svobodu slova', případně 'uměleckého vyjadřování', zastánci takovéhoto názoru se krutě mýlí, neboť svoboda slova končí tam, kde začíná svoboda a důstojnost druhého člověka. Tuto hranici 'Řezník' ani vzdáleně nerespektuje," dodává Samková, která naráží na obhajobu Řezníka.

Policie se musí oznámením zabývat i přesto, že minulý týden sdělila, že Řezníkovou tvorbou se nezabývají právě kvůli svobodě slova. Jestli se tedy bude muset Martin Pohl alias Řezník opravdu postavit před soud, se teprve uvidí.