Když se Gábina balila do Moskvy na Miss Universe, všechny překvapila tím, že si místo tradičního národního kroje zvolila kýčovitý obleček. „Vezu si s sebou národní kroj tak trochu v jiném stylu. Nechtěla jsem klasický lidový, a tak jsme s mamkou a sestrou vlastnoručně vyrobily tento. A jsem na něj velmi pyšná,“ řekla Gábina před odletem Blesku. Přestože při tanečku ukázala světu své "bombarďáky", ještě pořád nebyl její model mezi dalšími »moskevskými « příšerami zdaleka nejhorší...

Finále již dnes: Přicestoval i miliardář Trump!

V ruské metropoli se přitom finále soutěže uskuteční právě dnes - začne v 18. hodin SEČ. O účast ve finále se ucházelo 85 krásek z celého světa, kdo se však dostal do elitní šestnáctky, to zatím porota tají. Bude to překvapení. Nic jistého nemá ani české želízko v ohni Gabriela Krotchvílová. Server IBTimes sice třiadvacetiletou rodačku z Chotěboře označil za jednu z nejzajímavějších soutěžících, nicméně zda se do finále probojovala, zatím není známo. Letošní vítězku už 62. ročníku této celosvětové přehlídky krasavic bude korunovat loňská Miss Universe, Olivia Culp (21) ze Spojených států.

Dnešní show v moskevské Crocus City Hall přitom slibuje velkolepou podívanou. A úměrné k tomu je i vybírané vstupné. Nejlevnější lístky byly k mání za 2500 rublů (1500 korun), avšak cena míst ve VIP prostoru se pohybovala mezi 60 tisíc až 80 tisíc rublů (37 tisíc až téměř 50 tisíc korun). Organizátor soutěže miliardář Donald Trump přitom svěřil pořadatelství Rusku vůbec poprvé. Zatím to ale byla spíš přehlídka hrůzy...

Zběsilé oblečky uchazeček o finále

Teletubbies - MISS NIZOZEMSKO

Kráska velikosti XL měla představovat Amsterodam, ale působila spíš jako Tinky Winky ze seriálu Teletubbies.

Bojovnice Xena - MISS ŠVÉDSKO

Když se na pódiu objevila švédská královna krásy, nikdo nepochyboval o tom, jaká je její nejoblíbenější fi lmová postava.

Mažoretka - MISS ČESKÁ REPUBLIKA

Gábina Kratochvílová nesahala svým kostýmem některým soutěžícím ani po kotníky. Zato bombarďáky ukázala jediná.

Papoušek - MISS JAMAJKA

Jamajská královna krásy se rozhodla pro pestré barvy. Pozornost sice přilákala, ale díky střihu kostýmu vypadala jako obří papoušek.

Bohyně Kálí - MISS NIKARAGUA

Nejhrůzostrašnější model na sebe oblékla Miss Nikaragua. Na první pohled bylo jasné, že se inspirovala u indické bohyně smrti Kálí.

Fotogalerie
14 fotografií