Hudebník David Kraus v létě strávil měsíc a půl v Tibetu, kde učil místní děti a pomáhal se stavbou nové školy. Do Asie ještě odlétal se svojí přítelkyní, ale stačily jen dva dny v neznámém prostředí a jejich vztah zkrachoval.

„Byl jsem v Tibetu i s přítelkyní. Hned druhý den jsme se rozešli. Nechtěli jsme si to prostě kazit,“  svěřil se agentuře Herminapress David.  Český zpěvák ale netruchlí, podle všeho mu pobyt v Tibetu změnil uvažování a řídí se radou šamana. „Prý mi ženy špiní karmu. Já se teď snažím si ji udržovat čistou,“ řekl David a prozradil, co konkrétně mu šaman poradil. „Poradil mi, že shánění ženy rychle, abych nebyl sám, není dobrý. Mám si počkat, což je dost těžký. To čekání mi nejde. Ale snažím se být trpělivý.“

Smolař David si sice lásku z cest domů zpět nedovezl, za to přijel s nezapomenutelnými zážitky. Kraus nejenže pobýval přes měsíc v Tibetu, ale zároveň se podíval i do Indie. Syn Jana Krause byl tak nadšený, že prohlásil, že tyto výpravy bude jednou ročně opakovat. „Je to taková dobrá dezinfekce na naší místní nespokojnost. Doporučuji všem,“ míní David, kterého teď čeká spousta práce.

David Kraus se totiž zanedlouho zúčastní projektu Petra Svobody Solitéři, které absolvuje po boku Wabiho Daňka, Jaroslava Hutky či Lucie Gažiové.   

Fotogalerie
7 fotografií