Celkem devět kapel vystoupí v pátek na plese, který město Frenštát plánovalo už měsíce dopředu. Stejně tak i honoráře účinkujících. Jenže pak přišla tragédie a organizátoři se s vystupujícími dohodli, že část jejich honorářů půjde na konto obětem výbuchu panelového domu. 

To se ale nelíbilo Ivetě Bartošové, ani jejímu příteli a manažerovi Josefu Rychtáři. "S Ivetou, jejím manažerem i panem Rychtářem jsme to probírali prakticky celé úterý. Do noci jsme mejlovali. Ivetě jsem nabídl polovinu z jí požadovaného honoráře a navýšení z každé prodané vstupenky. Zpočátku to vypadalo nadějně, ale večer nakonec vstříc nevyšla. Cenu snížit nechtěla, což je pro všechny velké zklamání," sdělil Blesk.cz pořadatel plesu Aleš Luchesi.

Město plánuje na příští týden skutečný benefiční koncert, na kterém by už Iveta ráda zazpívala i zadarmo. "Už jí nevěřím. Je to nejspíš z její strany póza,“ dodal Luchesi. Část honoráře za své vystoupení tak věnuje obětem například skupina Verona, Elán revival či Abba Rock Show Band.

Fotogalerie
3 fotografie