Blesk.cz: V poslední době jsme se z médií dozvídali pouze věci týkající se vaší nemoci. Co ale nyní naplňuje váš život? Na čem nyní pracuje Pavlína Danková?

Pavlína D.: Jsem moc ráda, že už se zase věci točí kolem mé práce. J Pracuji jakožto tisková mluvčí FN Motol a nově jsem se stala patronkou služby Poplatkyzpet.cz, která bojuje za vrácení bankovních poplatků všem lidem v České republice, kteří vlastní úvěrový účet.

Blesk.cz: Co vás vedlo k tomu přidat se ke službě Poplatkyzpet.cz?

Pavlína D.: Já jsem asi už taková. Jakmile můžu stát na straně občanů a hájit jejich práva, jdu do toho. J Byla jsem oslovena úžasnými lidmi a opravdovými profesionály, kteří za službou Poplatkyzpet.cz stojí, takže jsem neváhala a stala se její patronkou.

Blesk.cz: O čem služba Poplatkyzpet.cz je?

Pavlína D.: Mám-li to říct co nejstručněji, tak každý člověk, který si u banky vzal jakýkoliv spotřebitelský nebo hypotéční úvěr, platí mimo splátek úvěrů i nesmyslné poplatky za jejich vedení. A my nyní dáváme všem těmto lidem jedinečnou šanci, aby dostali své již zaplacené poplatky od bank zpět a do budoucna je nemuseli už nikdy platit.

Autor: Poplatkyzpet.cz

Blesk.cz: Proč banky poplatky účtují?

Pavlína D.: Protože jsme jim to dovolili J… a ony tak ročně vydělávají miliardy korun. Ale samy od sebe je rušit nebudou. Proč by to také dělaly, když na tom vydělají takové hory peněz. Budou je účtovat tak dlouho, dokud jim dostatečné množství klientů neřekne – už dost!

Blesk.cz: A vy sama věříte, že můžete uspět?

Pavlína D.: Za službou Poplatkyzpet.cz stojí tým špičkových odborníků, ať už jsou to renomovaní právníci nebo bankovní specialisté. Nikdo z nich by do tohoto projektu nešel a nedal tak všanc své jméno, pokud by si nebyl 100% jistý úspěchem. To je to, co přesvědčilo i mě samotnou, abych se přidala.

Blesk.cz: Takže vy sama jste už plnou moc vyplnila?

Pavlína D.: Ano, byla jsem jedna z prvních. Hypotéku splácím už několik let, a když jsem si na webu Poplatkyzpet.cz spočítala, kolik jsem jen na tomto poplatku musela bance zaplatit, bez mrknutí oka jsem posílala vyplněnou plnou moc.

Blesk: Pokud chci své peníze zpět, co mám udělat?

Pavlína D.: Je to naprosto jednoduché. Jediné, co lidé musí udělat, je vyplnit plnou moc, kterou naleznou na webu www.poplatkyzpet.cz nebo v novinách. O vše ostatní se už za ně postaráme my.

Blesk: Kolik peněz lidé dostanou zpět?

Pavlína D.: Např. u mě se jedná skoro až o 12 tisíc korun. Záleží však na konkrétní výši poplatků, které si banky účtují a na typu úvěru, který klienti mají. U bank v ČR se pohybují od 60 až do 600 Kč měsíčně. Za několik let tak může celková cena za poplatky dělat až desítky tisíc korun.

Blesk: Co když má klient úvěrů víc?

Pavlína D.: Potom je nutné vyplnit ke každému úvěru samostatnou plnou moc. Ale poslat je samozřejmě může v jedné obálce s jednou poštovní známkou.

Blesk: Co když už někdo takový úvěr doplatil? Má tím pádem smůlu?

Pavlína D.: V žádném případě. Získáváme zpět poplatky u jakéhokoliv bankovního úvěru až 4 roky zpět. I tito lidé by tedy měli plnou moc vyplnit.

Blesk: Kdo bude občany při jednáních s bankami zastupovat?

Pavlína D.: Se službou Poplatkyzpet.cz spolupracuje renomovaná advokátní kancelář Toman, Devátý & partneři, která už 20 let patří mezi přední české advokátní kanceláře má mnohaleté zkušenosti s ochranou práv spotřebitelů ve vztahu k bankovním institucím.

Blesk: A kolik bude takové zastupování stát každého jednotlivého člověka, který plnou moc zašle?

Pavlína D.: Každý, kdo nám pošle plnou moc, investuje pouze svůj čas na její vyplnění a poštovní známku na dopise.

Blesk: Dostanou zpět peníze všichni klienti bank?

Pavlína D.: Na to bych ráda všechny upozornila! Peníze můžeme získat jen pro ty klienty, kteří nám udělí plnou moc. Nemůžeme totiž donutit banky, aby poplatky vrátily plošně všem svým klientům. Lidé nemohou čekat, že banky automaticky začnou vracet peníze všem. Budou je vracet pouze těm, kdo se k nám přidají a o své peníze se jmenovitě přihlásí.

Blesk: Jak všechny povinnosti spojené s tímto projektem zvládáte?

Pavlína D.: Úplně bez problémů, pokud můžu říct sama za sebe. A abych pravdu řekla, mě ta pomoc lidem opravdu nabíjí, určitě nevyčerpává. Chtěla bych tímto tudíž poděkovat všem lidem, kteří mi projevili podporu v době mé nemoci a každému z nich popřát hodně zdraví, štěstí a…žádné poplatky.