„Patrik se k ní ty roky choval hrozně. Vztekal se, rozbíjel doma nábytek a mám pocit, že ji i bil,“ svěřila Blesku Helena Kopecká, chůva Jakuba (7), kterého má Vendula s hitmakerem Karlem Svobodou (†68).

Monokly

Patrik prý trpěl regulérní psychickou chorobou, léčil se i v psychiatrické léčebně a byl nevyzpytatelný. Když mu Vendula oznámila, že jede s Kubíkem na dovolenou, roztrhal jí pas.

„Vendula v noci utíkala z domu v pyžamu,“ říká chůva. „Monokly jsme viděli, ale nikdy jsme se na ně neptali. Ta holka byla chudák. Patrikovi věřila a dojela na to,“ pokračuje.

Nespali spolu

„Patrik s ní ani nespal a chodil raději do bordelu. Štvalo ho, že ona je někdo, má postavení a peníze, a on je žebrák. Tak jí to prostě dával vyžrat,“ míní chůva. Ona prý také byla svědkem, když Vendule Patrik sliboval, že jí tři miliony, které mu půjčila do firmy s nábytkem, vrátí.

„Dodnes jí nic nevrátil. A také používal její platební kartu. Ona ho živila. A že měl krásný vztah s Jakubem? Tak možná před novináři, vždyť on si s ním nedokázal vůbec ani hrát.“

Zklamané naděje

Vendula prý do Patrika vkládala velké naděje, protože jí umřelo dítě a zastřelil se jí manžel. Jednoho dne ale procitla a podala žádost o rozvod. Její manželství bylo včera rozvedeno. Patrik má lhůtu na odvolání, zatím tak ještě neučinil. Majetkoprávní vypořádání mají ale oba stále před sebou.

„Vendula ho tak milovala, že ani nechtěla předmanželskou smlouvu. Proč by ale měl mít peníze, které vydělal Karel Svoboda?“ ptá se chůva.

Fotogalerie
17 fotografií