Tentokrát se zákeřná nemoc neozvala opět u Anny K, ale její rodinu neminula. Rakovinou lymfatických žláz onemocněla její šestiletá fena, tedy „dcera“, bordeauxské dogy Máša. A zpěvačku, tentokrát jen půl roku, opět zužovaly chemoterapie. „Byli jsme zvyklí na všechny možné kloubní problémy,operace přetrhaných vazů, zánětu uši,ale když Máša onemocněla,myslela jsem,ze se mi to snad jen zdá,“ přiznala Blesku Anna K. „Všechna moje statečnost byla ta tam a bylo mi z toho opravdu mizerně. Víte, bylo mi hůř, než když jsem já bojovala o svůj život,“ dodala. Kamarád veterinář zpěvačce nabídl, že v jeho klinice v Jinonicich muže Máša dostávat chemoterapii. „S tím, že psi snáší chemo úplne jinak než lidi. Šla jsem do toho. Máše bylo zase úplně skvěle, radovala se dál ze života a my s ní,“ popisuje Anna K.

Chemoterapie? Už jsem neměla odvahu!

„Na chemoterapii přímo do ordinace jsem ale neměla odvahu chodit,chodila tam moje kamaradka Zuzka, kterou Máša milovala,“ říká zpěvačka s tím, že ani její přítel Tomáš Vartecký a frontman skupiny Kurtizány z 25 Avenue, se kterým žije 15 let, nemohl s Mášou podstupovat chemoterapie. „Já uměla zabojovat. Když ale onemocní dítě nebo pejsek, úplne mě to dostane na kolena,“ netají Anna K. Po půl roce chemoterapií se ale Anna K probudila, Máša byla celá oteklá a nemohla dýchat, ani chodit. „Věděla jsem okamžitě, že jí musím vysvobodit…,“ říká s pláčem zpěvačka. Jinak Anna K je teď se svým zdravím prý úplně v pohodě. A zdraví jí prý absolutně ani neomezuje. „Já se totiž omezovat nenechám,“ tvrdí zpěvačka, která teď fesťáky a koncerty k albu Relativní čas ráda mění zase za kampaň proti rakovině. Tu vymyslela a začala před dvěma lety. Když byla nemocná nemocná a měla potrebu všem ženám předat svou zkušenost, aby se o sebe staraly lépe, než to dělala ona. „Preventivní prohlídky jsou totiž absolutně nenáročné, stačí jim věnovat jen jednou za rok trochu času,“ říká .

Nebojte se! Věřte mi!

Spousty žen se bojí jít k lékaři s tím, že: co kdyby mi něco našli? Prosím, věřte mi, že pokud se díky preventivním prohlídkám něco nepříjemného objeví, umí to dnes vyřešit naprosto jednoduše a komfortne! Musí to být ale odhaleno včas,“ apeluje zpěvačka, která vlastně svoji bojovností a houževnatostí „vstala t mrtvých“. A jak se vyrovnala se ztrátou Máši? „Zůstal mi ještě pes Toník a byl moc smutný, nedalo se na něj dívat. Pořídila jsem si tedy stěně holčičku Nelynku, ale už to nikdy nebude bordeauxska doga, už dost bylo nemocí...Mám Cane Corso, protože se mi vždycky strašně líbili,“ vysvětlila zpěvačka, které blesk.cz. položil ještě jednu otázku:

Bartošová je sebedestruktivní

Jste zářným příkladem silného člověka, který bojuje. A i když mu je zle, snaží se i pracovat. Co si myslíte o Ivetě Bartošové, která je vaším pravým opakem. Nehazarduje už moc životem? „Jedinné,co můžu říct je, že mne jímá hrůza, když se jakýkoliv živý tvor chová sebedestruktivně a hazarduje se svým životem, který je přece tak křehký a hlavně, JE JEN JEDEN!!!!“

Fotogalerie
4 fotografie