Ztratit práci u Lichtenberga by bylo zlé. Muzikály jsou jediným Danovým stálým příjmem. A slušným. Občasné koncertování ho jen stěží uživí. A Bídníci, kde teď Hůlka hraje, zpěvákovu životnímu stylu nestačí. Od roku 2009 si Hůlka u Lichtenberga přišel minimálně na 2 miliony korun. Hrál v Draculovi, Katu Mydláři a Baronu Prášilovi a byl placen tou nejvyšší sazbou –10 tisíc korun za představení.

 „Dan má za tu dobu za sebou tak na 200 představení,“ podotýká Lichtenberg s tím, že pokud Hůlka rapidně neshodí, v Katu Mydlářovi se teď v květnu v Divadle Broadway určitě neobjeví. „Nevejde se do kostýmu a kvůli jeho špatné životosprávě se nic přešívat nebude. Nejsem cvok. Navíc lidé chtějí krásného a štíhlého Dana a ne to, co ze sebe teď udělal,“ je nekompromisní Lichtenberg.

Už si ani neškrtne

A že Dan umí zhubnout, ví moc dobře. „Kvůli Draculovi shodil 30 kilo, tak to snad zvládne i teď. Navíc má teď ještě víc než před Draculou. Chce to přestat v přemíře jíst a pít a trochu se hýbat a je to,“ míní Lichtenberg, který se už Hůlku rozhodl nešetřit.

„U mě si prostě v tomto stavu neškrtne,“ zdůrazňuje a potom už smířlivěji dodává, že má Dana moc rád a rozhodl se mu, aby se dal dohromady, dokonce pomoct. S Martinem Svobodou, exmanželem Mahuleny Bočanové, chtějí pro Dana vymyslet projekt, kde nesleze ani na vteřinu z jeviště. „To je přece motivace jak hrom. Bude to ale pro krásného chlapa, nikoli pro prasopsa,“ uzavřel Lichtenberg.

Fotogalerie
8 fotografií