"Karolína se mimo jiné objevila více než 20krát na první straně časopisu Vogue. Byla nejmladší modelkou, která byla zvolena Modelkou roku a zúčastnila více než 400 přehlídek nejznámějších návrhářů," zdůvodnila svou volbu organizátorka večera Marjan Firouz.

Blondýnka z Děčína se v prvním roce kariéry modelky objevila na 52 přebalech časopisů. Od té doby s ní spolupracovali návrháři a vyhlášené módní domy jako Chanel, Donna Karan, Calvin Klein, Roberto Cavalli nebo Marc Jacobs.

Vedle modelingu si osmadvacetiletá Kurková už vyzkoušela i herectví, když se objevila ve sci-fi thrilleru G. I. Joe a v Německu se představila také jako zpěvačka. V únoru pak absolvovala premiéru v německé televizní castingové show Perfektní modelka, kterou uvádí spolu s německou kolegyní Evou Padberg.

Server diepresse.com uvedl, že ceny Vienna Awards for Fashion & Lifestyle se udělily poprvé v roce 2009. Ocenění se udílí v celkem 12 kategoriích včetně ceny pro nejlepší modelku, fotografa, styling nebo novináře píšícího o módě.

Fotogalerie
8 fotografií