Něco takového nezažívají poklidné pražské Vršovice každý den. Přivolaná policie rozrazila u výtržníka dveře a srazila ho na zem. Pak Jindřicha K. odvezla k výslechu. Nájemníci si oddechli. „Je to peklo,“ prozradila Blesku hercova žena Jája. Bydlí v domě od roku 1974. To byl nebezpečný soused ještě dítě. Problémy s ním se ale lety stále stupňují.

Vyhrožoval sousedům zbraní

„Sprostě nám nadává, nedá se to ani reprodukovat. Rodina s malým dítětem, která měla byt vedle něj, se dokonce musela odstěhovat. Nedalo se to vydržet,“ postěžovala si Dvořáková.

Jindřich K. třeba ve dvě v noci otevřel okna a naplno hudbu. Často řve nadávky na celou ulici, vyhrožuje, že někoho rozpáře, zabije, rozkope. Tentokrát mával zbraní. Nikdo se nezdržoval zjišťováním, zda jde o skutečnou pistoli, nebo ne. „Policie sice zjistila, že jde o maketu, ale u takového šílence nikdy nevíte,“ míní Jája Dvořáková.

Ani policie nebere věc na lehkou váhu. „Muž hrozil nájemníkům fyzickou likvidací. Celou věc budou policisté s největší pravděpodobností kvalifi kovat jako podezření z trestného činu nebezpečného vyhrožování, za což hrozí zadrženému až tříleté vězení,“ uvedla pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Fotogalerie
2 fotografie