A proč ne? Důležité je, že mi to pod hrudníkem pořád tluče. To až přestane, teprve bude konec. Toho se ale vůbec nebojím,“ prohlašoval. Smrt Reifa bolí mnohé. Roztesknila ale především Zdeňka Trošku. „Nezlobte se. Nemám momentálně sílu mluvit,“ řekl do telefonu a vypnul si mobil.

Olšovský: I mimo kameru jsem mu říkal TÁTO

Není divu. Reif sehrál zejména v jeho dvou komedidiích Slunce, seno, jahody a Slunce seno a pár facek nezapomenutelnou postavu Pláničky staršího. A co víc. Zahrál si i v sérii Troškových Kameňáků komickou figurku lorda. Jeho syna tam ztvárnil Lumír Olšovský, který teď pláče.

„Těšil jsem se, že mě ještě do nějakého svého filmu obsadí. Slíbil mi to. Už mám ale smůlu. Byl to neuvěřitelně velkorysý člověk a skvělý herec,“ řekl Olšovský, pro kterého byl Reif chodící noblesa. „Být vedle něho, tak to si člověk připadal, jako když se vrátil do starých časů. I mimo natáčecí plac jsem mu říkal TÁTO. Moc jsme si rozuměli a já k němu skutečně vzhlížel,“ dodal.

Reif byl v angažmá Realistického divadla, divadla V+W, Rokoku a v Divadle na Vinohradech. Ztvárnil více jak čtyři desítky postav v celovečerních i televizních snímcích. V krejčího se proměnil v pohádce Dařbuján a Pandrhola a v šílené komedii Pane, vy jste vdova si zahrál na divadelního inspicienta. Posledním jeho filmem byl Kameňák.

Fotogalerie
5 fotografií