“Utekl jsem ze zoo, už mě zpátky vezou,“ zpívá Vojta Dyk v nové písničce Zoomba. Kapela Nightwork ji v premiéře zahrála na velmi tichém koncertě v pražské zoo. Uzavřela tak svůj dvoudenní dobročinný pobyt ve výběhu v sousedství pavilonu tygrů. „Sice nás nebylo tolik slyšet, ale zvířata potřebují svůj klid a nejsou zvědavá na nějaká homo sapiens nightworki,“ říká Franta Soukup.

Mezi zvířaty se kapele žilo dobře

Celé dva dny se mezi šesticí muzikantů udržela dobrá nálada. „Vydrželi bysme tak ještě další dva dny,“  říká čerstvý tatínek a klávesista Honza Maxián.

„V kapele nemáme ponorku. Nepamatuju si momenty, kdy bysme na sebe byli naštvaní nebo se nechtěli vídat. Spíš jsme někdy unavení, ale tato akce byla zábavná, měli jsme neustálý program a mě to moc bavilo,“ dodává Franta Soukup.

Smyslem dvoudenní expozice kapely v zoo bylo získat prostředky na ochranu ohrožených druhů živočichů například prostřednictvím adopčních certifikátů.

Fotogalerie
7 fotografií

Prachař by chtěl domů hada

Kterému zvířeti by chtěli dělat adoptivní rodiče sami muzikanti? Honza Maxián by si kromě Homo sapiens nightworki vzal domů surikaty. „To je takovej malej pišišvor, který se staví na zadní, je roztomilý, pohotový, má rád lidi, nemá rád orly, smrdí…docela příjemně, bylo by to příjemné provětrání našeho bytu,“ popisuje s úsměvem klávesista.

Jakub Prachař by chtěl raději plaza. „Had má taky tu výhodu, že když má někdo doma zvířátko, které už nechce, tak stačí položit hada doprostřed místnosti a ten se o všechno postará,“ vysvětluje.

Franta Soukup by si s sebou rád odnesl Honzu Paviána. „Mám totiž rád opičky,“ směje se muzikant.

Pro všechny, kdo nestihli shlédnout unikátní exponát v pražské zoo máme dobrou zprávu, sestřih toho nejzajímavějšího najdete na webu www.koule.cz !

http://www.koule.cz/cs/clanky/nightwork-utekli-jsme-ze-zoo-21356.shtml