Dívčí skupinu podezřelý muž založil na počátku roku 2009. „Předtím byl sbormistr ve sboru, který zakládala jeho máma. Až hrozivě to připomíná případ Bohumila Kulínského,“ řekla Blesku matka jedné z dívek, které skupinou prošly. „Měla jsem podezření, že se tam děje něco nekalého. Nechtěl žádné peníze, naopak dívky bral na soustředění do luxusního prostředí, pořizoval jim drahé dárky jako mobily. Viditelně jim neubližoval, snažil se je k sobě připoutat. Některé u něj nechali rodiče dokonce přespávat,“ dodala.

Sámer s ním natáčel videoklip

Právě na jeden takový pěvecký tábor se dostal i Sámer Issa. „Bylo to někde v Jistebnici. Platil mi hodně drahý videoklip pod podmínkou, že v něm budou účinkovat jeho děvčata. Byl jsem si vybrat pět nejlepších a překvapilo mě, jak divně se k nim chová. Ale říkal jsem si, že k nim asi má hodně vřelý vztah. Na jednu, asi třináctiletou, dost sahal. Bylo mi řečeno, že jde o dceru jeho přítelkyně,“ upřesnil Issa.

Sbormistr si podle jedné z iniciátorek vyšetřování vybíral dívky ze sociálně slabších rodin, házel kolem sebe penězi a děvčata i jejich rodiče tím oslňoval. „Moje dcera naštěstí chtěla sama odejít z jiných důvodů. Vadilo jí, že se celé dny jen fotí nebo natáčí a vůbec se nezkoušejí slibované písničky. Mnohé dívky na tom ale byly hůř,“ uzavřela.

Fotogalerie
1 fotografie

Dívka se svěřila v televizi

Sbormistra usvědčila kromě zajištěných dat z počítače i výpověď dívky, se kterou udržoval vztah od jejích 13 let! Dnes je této slečně 16 let a včera na TV Prima detailně popsala průběh milostného života s mužem téměř třikrát starším. „Samotný sex jsme neměli, ale všechno kolem ano, seznámili jsme se ve sboru, psali jsme si intimní SMS. Milovala jsem ho,“ řekla dívka. První informace o zatčení údajného pedofi la přinesla TV Prima.