Důvod? Ladislav Štaidl (65) ho prý v létě vyhodil nevybíravě ze svého sídla v Jevanech. "Ano. Artur nám toto přišel sdělit," potvrdila Blesku sociální pracovnice Mgr. Zdeňka Žaludová.

PODIVNÉ ARTUROVO OBRÁCENÍ - ČTĚTE ZDE!

Artur u ní prý ale nebyl poprvé. Začalo to v létě, když ho otec vyhodil. „Přišel to nahlásit, abychom to zapsali. S dětmi obvykle komunikujeme mezi čtyřma očima, aby nebyly manipulovány. Rodiče je k nám jen doprovodí,“ přiznala Žaludová s tím, že jí Artur i volá. "Ptal se, zdali se nemůže jmenovat Pomeje a jestli ho otčím nemůže adoptovat. Artur je citlivý a jednání otce ho zřejmě velmi zasáhlo," myslí si Žaludová. Co se vlastně stalo?

Artur Štaidl (13): Chci, aby mě Pomeje adoptoval! >>

Fotogalerie
1 fotografie

Artur byl s tátou na prázdninách v Monaku. Tam otec Štaidl před svými kamarády prý nevybíravě hovořil o Ivetě Bartošové (43). Artur plakal a stěžoval si mámě esemeskami. Ta reagovala přes tisk slovy: „Pan Štaidl poškozuje psychiku našeho syna.“ A to se Štaidl naštval! V tu dobu byl už s Arturem v Jevanech a ráno mu řekl: „Sbal se. Když tě tak ničím, vrať se k mámě!“ Od té doby Artur tátovi nebere telefony a nereaguje ani na SMS. Dokonce otci neodpověděl ani na dotaz, co si přeje k narozeninám.

„Nechci od táty nic. Jen omluvu. Já kdybych tátovi něco podobného provedl, také bych se omluvil,“ svěřila Žaludová Arturova slova a dodala: „Artur je přímý a je nezáludný. V mnohém jako by v jednání otci z oka vypadl,“ míní Žaludová.

A protože se Ladislav dožaduje styku se synem každý sudý týden, jak stanovil soud, a viní z nedodržování dohody Ivetu s Pomejem, Artur se rozhodl zasáhnout.

„Je to logické, brání matku. Rozhodně ale necítím, že by Artura doma manipulovali. Je to takový malý dospělý muž. Svému otci se opravdu povedl. Měli by se dát zase dohromady,“ uzavírá celou záležitost Žaludová. Omluví se otec synovi? Najdou k sobě oba Štaidlové zase cestu?

Štaidlův advokát JUDr. Josef Lžičař Blesku svěřil: „Já i Ladislav Štaidl jsme přesvědčeni, že za změnou v chování Artura k otci stojí manipulace ze strany matky a otčíma.“