Chtělo by se říci, že Bořek Šípek je další mutací Dr. Jackyla a Mr. Hyda. Způsob, jakým se na party přisává na rty svých společníků, jsem viděla pouze u něj a bývalého vůdce Sovětského svazu Leonida Iljiče Brežněva. Tolik vášně si nedovolí ani čtyřprocentní muži v heterosexuální společnosti.

Freudem odkojený psychoterapeut by jistě uměl tuhle úchylku vysvětlit. Možná by našel důvod v matčině lůně či v dominantním otci tyranovi, u něhož syn nedosáhl uznání. Anebo by pátral v předchozích životech. Co já vím. Třeba je Bořek Šípek od dětství psychicky frustrovaný, láskou nenaplněný bohém, jehož každá lidská náruč emotivně nabíjí. Jako fotografa Jana Saudka, který se na jeho polibek třese jako chtíčem zmítaná pana.

Na rozdíl od režiséra Jiřího Menzela, jenž se Šípkova polibku děsí, neboť raději razítkuje oblé ženské zadečky. Zatímco tolerantní, svět všobjímající exprezident Václav Havel by si možná dál říct...

A když už dojdou chlapi, tak Bořek vezme za vděk i ženskými rty. Každopádně počet olíbaných, na snímcích zachycených mužů, je poněkud znervózňující.

Bořek Šípek a jeho líbací styl:

374290:gallery:true:true

Hvězda české divadelní improvizace Jaroslav Dušek a designér Bořek Šípek. Zatímco Jarda kamarádsky pusinkuje, u Bořka jde dramatický požitek.


374293:gallery:true:true

Oscarový režisér Jiří Menzel je konzervativně založený a k pánským polibkům se staví jako puritán. Jeho odpor je značný, ale Bořek se nevzdává.


374287:gallery:true:true

Pojď ke mně, kamaráde, dej mi Štefane čelo na čelo... Tady Šípek lapil do svých spárů operního tenora Margitu. Co tak těžkého s ním Bořek řeší? Snad ne trampoty sexuálních menšin...


374292:gallery:true:true

Zde si pro změnu chytil umělce doktor František Janeček. Chvíle napětí, slastné očekávání. František má soudružské polibky natrénované z minulého režimu. Tady by to mělo klapnout na jedničku...


374291:gallery:true:true

Šípek s exprezidentem Václavem Havlem v době, kdy mu coby architekt radil s inovací Pražského hradu. Čemu se to pánové smějí? Vyhlídnutému Bořkovu objektu? Radí mu snad dramatik Havel s taktikou?


374300:gallery:true:true

Po odchodu z afterparty přehlídky Jeana Paula Gaultiera, která se odehrála ve Španělském sálu na Hradě. Polibky večera nestačily, Bořek rozpřáhl náruč i k hradní stráži. Ta bohužel jeho všeobjímající rozpoložení brala jako nepřístojnou výtržnost.


374299:gallery:true:true
K polibku dychtivě pootevřená ústa. Kapřík slastně očekávající návnadu... Kontroverzní fotograf Jan Saudek jako správný exhibicionista Šípkovu úchylku vždy s nadšením uvítá.


374284:gallery:true:true

Podle Saudkových vpadlých tváří soudě, tento polibek byl dlouhý a vášnivý. Taková pusa musí nadchnout i předsedu Gay iniciativy Jiřího Hromadu.


374286:gallery:true:true

Architekt Šípek spolu s životní družkou Leonou Machálkovou a zpěvačkou Jitkou Zelenkovou. Když jsou nohy vratké, krásné ženy jako podpěra poslouží.


366902:gallery:true:true

Se zpěvačkou Leonou Machálkovou zplodil Šípek syna a žili spolu řadu let. Ona mu mnohé odpouštěla, ale asi zdaleka ne tolik, jak by si přál. Možná proto si našel jinou ženu (čtěte ZDE), která bude k jeho slabostem, včetně té k alkoholu, tolerantnější.

Celá fotogalerie:

Fotogalerie
1 fotografie