10. HELENA HOUDOVÁ

Roční příjmy: do 5 milionů korun

10. Helena Houdová (28), roční příjmy 5 milionů korun
Autor: Foto archiv Blesku

Jedna z mála missek (Miss ČR 1999), která se prosadila v zahraničí. Pracovala pro Chanel, Dior, fotila pro Vogue, Marie Blaire, stala se tváří Cherokee. Nabídky přicházejí řilí, z celého světa, takže občas říká, že její skutečný domov je v letadlech ČSA.
Ačkoliv se většina modelek v rámci focení bez obav odhalí, Helena se tomu vyhýbá. „Když je to nutné, jsem profesionál,“ dodává modelka (28), která žije v USA. Na konci prázdnin porodila prvorozeného syna Dariena.

Výška: 182 cm Míry: 92-62-92

9. TEREZA MAXOVÁ

Roční příjmy: do 10 milionů korun

9. Tereza Maxová (37), roční příjmy 10 milionů korun
Autor: Foto archiv Blesku

Dnes je její jméno spojeno o především s nadací, čas od času ji ale můžeme zahlédnout na mole prestižní akce. Je to neuvěřitelné, , ale Tereza (37) září na módních ód molech už dvacet let! Její kariéra začala v r. 1989, kdy doprovodila svoji kamarádku na konkurz francouzské agentury. Místo kamarádky byla vybrána na měsíční pobyt do Paříže právě Tereza. Stačil půl rok, aby se prosadila. Objevila se v časopisech Vogue, Elle, zářila na přehlídkách v Paříži, Miláně, New Yorku, předváděla pro Chanel, Armani a svoji tvář propůjčila mimo jiné Sculpture, La Perla nebo L´Oréal. VÁCLAV SUCHAN

Výška: 182 cm Míry: 84-62-91


8. VERONIKA VAŘEKOVÁ

Roční příjmy: do 10 milionů korun

8. Varonika Vařeková (31), roční příjmy 10 milionů korun
Autor: Foto archiv Blesku


V roce 1996 sice odjela do New Yorku studovat historii umění, když ji ale v jedné z restaurací oslovil módní agent, rázem bylo po studiích. Netrvalo dlouho a Veronika (31) se stala jednou z nejvyhledávanějších modelek v New Yorku. Má za sebou reklamní kampaně pro Chanel nebo Guess. V roce 2004 se objevila na titulní straně plavkové edice časopisu Sports Illustrated. Ve stejném roce se provdala za hokejistu Petra vd Nedvěda, ale manželství jim vydrželo sotva dva roky. V poslední době je vídána s hokejistou Martinem Ručinským (37).

Výška: 178 cm Míry: 92-61-89


7. DENISA DVOŘÁKOVÁ

Roční příjmy: do 15 milionů korun

7. Denisa Dvořáková (19), roční příjmy 15 milionů korun
Autor: Foto archiv Blesku


Upozornila na sebe e vítězstvím ve světovém finále soutěže Elite Model Look. Pro své přehlídky y si ji vybraly Christian an Dior, Burberry, Chanel, John Galliano aj. Vsadily na ni i Versace, Dolce & Gabbana. Modelka (19), která v Čechách tráví pouhý týden v měsíci, často bojuje se spekulacemi, že trpí anorexií. „Není to pravda,“ brání se.

Výška: 178 cm Míry: 92-61-89


6. SIMONA KRAINOVÁ

Roční příjmy: do 20 milionů korun

6. Simona Karinová (35), roční příjmy 20 milionů korun
Autor: Foto archiv Blesku


Její cesta k modelingové slávě začala v r. 1989 v Paříži. Netrvalo dlouho a Simona (35) se usmívala z titulních stran Elle, Marie Claire, L’Oficiel. Magazín Stuff ji v r. 2001 zařadil do TOP 50 sexy žen světa! Simona, jejímž přítelem je hokejista Jiří Hudler, propůjčila - své jméno např. značce BMW.
Nedávno natočila reklamu na Macy´ s vysílanou v USA.
ke

Výška: 175 cm Míry: 90-60-90

5. LINDA VOJTOVÁ

Roční příjmy: 20 – 30 milionů korun

5. Linda Vojtová (23), roční příjmy 20 - 30 milionů korun
Autor: Foto archiv Blesku


Linda (23) přezdívaná »Baby Gisele«, jakoby z oka vypadla topmodelce Gisele Bündchen. Když jí bylo třináct, maminka ji přihlásila do školy modelek. Kariéru odstartovala světovým vítězstvím v prestižní soutěži Elite Model Look v r. 2000. Od té doby se drží na špici. Nejvíce vydělala na reklamních kampaních pro značky Armani, Max Mara, Escada a Diesel.

4. PETRA NĚMCOVÁ

Roční příjmy: 30 – 40 milionů korun

4. Petra Němcová (28), roční příjmy 30-40 milionů korun
Autor: Foto archiv Blesku


Hollywoodský akční nídrsňák Bruce Willis ji před pár lety označil za nejpůvabnější ženu planety! Pro svět modelingu ji objevili skauti z modelingové agentury. Na ulici v Karviné, kde ji oslovili. Zanedlouho se Petra (28) stala hvězdou plavkového speciálu Sports Illustrated. Pak si ji vybrala proslulá firma Victoria‘s Secret pro předvádění spodního prádla. Objevila se ve Vogue, ELLE či Cosmopolitanu.

3. EVA HERZIGOVÁ

Roční příjmy: 30 – 50 milionů korun

3. Eva Herzigová (35), roční příjmy 30 - 50 milionů korun
Autor: Foto archiv Blesku


Nejslavnější česká modelka. I ve svých pětatřiceti letech patří ke špičce světového modelingu a peníze umí vydělat i jako maminka ročního syna Georga. Stala se tváří luxusních značek Chopard a Louis Vuitton. Její hvězdná kariéra se začala rodit v šestnácti, když odjela do Paříže. Na vrchol se dostala díky firmě Triumph, výrobci spodního prádla. Nafm Nafotila sexy reklamu na Wonderbru. Když se v Americe objevily obří billboardy s jejím do dokonalým poprsím v push-upce, nejednou způsobila dopravní kolaps. Málokterý řidič odolal pohledu na takovou krásku...

Výška: 182 cm Míry: 95-62-92


2. HANA SOUKUPOVÁ

Roční příjmy: 80 milionů korun

Výška: 181 cm Míry: 84-60-88


2. Hana Soukupová (22), roční příjmy 80 milionů korun
Autor: Foto archiv Blesku

Půvabná dvaadvacetiletá modelka, která žije v New Yorku, svoji kariéru odstartovala v patnácti. Tehdy vyhrála soutěž »Topmodelka tisíciletí«. Ve světovém modelingu se pohybuje více než 7 let. Poslední dva roky si zakázky nejen vybírá, ale plánuje tak, aby pracovala jen tři dny v týdnu! „Musíte mít štěstí a také musíte svoji práci milovat. Pokud ji budete dělat jen na padesát procent, můžete být jakkoli centk krásná, nepomůže to,“ říká Soukupová, která v poslední době zaujala milionovou reklamou n na minerálku Mattoni, ve které vystupuje oblečená jen do »vodních šatů«!

Výška: 181 cm Míry: 84-60-88

1. KAROLINA KURKOVÁ

Roční příjmy: 100 milionů korun Míry: 85-59-87

1.Karolina Kůrková (24), roční příjmy 100 milionů korun
Autor: Foto archiv Blesku

O čtyřiadvacetileté krásce z Děčína, která prorazila v Americe, se dnes mluví jako o božské »KK«. Podobně jako kdysi o slavné Marilyn Monroe, přezdívané »MM«. Karolina s modelingem začala v patnácti, úspěch přišel až s Alessandro Bazzonim, jejím manažerem. Objevil její fotky v agentuře a okamžitě jí nabídl focení v Miláně. Pak už následovaly smlouvy se značkami Prada, Miu Miu. Stala se tváří kampaní pro Chanel, Hugo Boss, Victoria‘s Secret. „Za úspěchem je hodně práce, ale měla jsem i hodně štěstí,“ říká Kurková. Své tělo sice nepovažuje za dokonalé, ale pod ruce plastických chirurgů, by nikdy nešla. „Hrozně se bojím bolesti!“

Fotogalerie
10 fotografií

PRVNÍ SVĚTOVÁ LIGA TOPMODELEK.

Gisele Bündchen – 35 milionů $
(700 mil. Kč)
2. Heidi Klum – 14 milionů $
(280 mil. Kč)
3. Kate Moss – 7.5 millionů $
(150 mil. Kč)
4. Adriana Lima – 7 milionů $
(140 mil. Kč)
5. Doutzen Kroes – 6 milionů $
(120 mil. Kč)
6. Karolina Kurková – 5 milionů $
(100 mil. Kč)
7. Natalia Vodianova – 4.8 milionů $
(96 mil. Kč)
8. Carolyn Murphy – 4.5 milionů $
(90 mil. Kč)
9. Daria Werbowy – 3.8 milionů $
(76 mil. Kč)
10. Miranda Kerr – 3.5 milionů $
(70 mil. Kč)

Zdroj:Forbes