SuperStar 2013

 

Česko Slovenská SuperStar 2013 bude na TV Nova a TV Markíza již po třetí. Stejně jako v předchozích ročnících bude porota složená ze slavných osobností z obou zemí a bude hledat ty největší talenty, kteří postoupí až do úplného finále.  O vítězi celé soutěže nakonec rozhodnou diváci svými hlasy.

 

Show Česko Slovenská Superstar vychází z konceptu britské soutěže Pop Idol. Soutěž se pořádala v obou zemích odděleně, proběhly tak tři ročníky, v roce 2009 se ovšem obě soutěže pro úsporu nákladů a větší atraktivitu pro diváky spojili a vznikla Česko Slovenská Superstar.  

SuperStar 2013 - nová porota a moderátoři 

Česko Slovenská SuperStar 2013 přinese oproti minulým ročníkům řadu novinek. Neobvyklou bude především moderátorská dvojce Superstar 2013 za Česko Zorka Kepková a za Slovensko Roman Juraško. Organizátoři soutěže tvrdí, že se jedná se o výjimečné talenty, které ve výběru porazily mnohem zvučnější jména a pro které je Česko Slovenská SuperStar 2013 odrazovým můstkem k hvězdné kariéře.

Československá Superstar
Autor: archiv TV NOVA

 

O Osudu soutěžících bude v prvních kolech Česko Slovenské SuperStar rozhodovat staronová porota. V porotě soutěže Česko Slovenská SuperStar 2013 zasedne publiku již známý Pavol Habera, kat a nemilosrdný soudce.  Organizátoři soutěže si slibují, že Pavol Habera bude opět nestriktnějším porotcem, který nemilosrdně odhalí všechny chyby.  Novou a zároveň nejmladší tváří v porotě soutěže bude zpěvačka Ewa Farna a dalším porotcem bude producent a hudební skladatel Ondřej Soukup. Ewa Farná si od soutěže slibuje především silné emoce a možnost objevit pro hudební svět někoho výjimečného.  Ondřej Soukup očekává, že pokud potká někoho talentovaného, pomůže mu nastartovat hvězdnou kariéru.

 

Reality show v soutěži Česko Slovenská SuperStar

Obě televize, které za SuperStar 2013 stojí, slibují, že letošní ročník přinese mnohem více televizních live přenosů, v kterých budou mít rozhodující slovo diváci. Ti o osudech soutěžících rozhodují pomocí SMS hlasů.  

 

Součástí soutěže Česko Slovenská SuperStar 2013 bude i vykreslování životních příběhů soutěžících a jakási verze reality show. Vybraní soutěžící SuperStar 2013 budou totiž bydlet ve společné vile, kam diváci prostřednictvím televizních kamer uvidí a budou tak sledovat nejen soutěžní klání ale i každodenní osudy soutěžících 3. řady Česko Slovenská SuperStar. 

    

Předchozí ročníky Česko Slovenské SuperStar


Soutěže Česko hledá SuperStar a Slovensko hľadá SuperStar se spojily v roce 2009. První ročník soutěže Česko Slovenská SuperStar proběhl pod taktovkou dvojce známých moderátorů Leoš Mareš a Adéla Banášová. V porotě tehdy zasedli Pavol Habera, Marta Jandová, Dara Rolins a Ondřej Hejma. Za největší talent byl tehdy zvolen Martin Chodúr.

 

Česko Slovenská SuperStar 2011 Moderoval opět Leoš Mareš, tentokrát mu byla ale partnerkou zpěvačka Tina. Té bylo moderování nabídnuto i v soutěži Česko Slovenská SuperStar 2013, odmítla ovšem z důvodu těhotenství.  V porotě v roce 2011 zasedli Pavol Habera, Gábina Osvaldová, Helena Zeťová a raper Rytmus. Výhercem se stal Lukáš Adamec.